Főoldal / Házi Praktikák ! / Így tarthatod rendezetten a cipőidet!
Girl's spring summer shoes collection. Mock up of different styles and colos shoes. Shopping, sale concept

Így tarthatod rendezetten a cipőidet!

A legtöbben csak lerúgjuk magunkról a cipőnket hazaérve, aminek az lesz a következménye, hogy halomban állnak a bejárati ajtónál, amikor pedig megunjuk, csak bedobáljuk őket a szekrénybe. Azonban ez a cipőknek sem tesz jót és a lakás is rendetlen marad. Cikkünkben megosztjuk azokat a módszereket, amikkel változtathatsz ezen a rossz szokáson.

Ahhoz, hogy hatékonyan rendszerezhesd a cipőidet, először is át kell látnod  a teljes képet. Kezdd azzal, hogy egy helyre hordod az összes cipődet.

A következő lépést senki nem szereti, de sajnos ezt is meg kell tenni. Válogasd ki azokat a cipőket, amiket megtartasz, és azokat, amiket nem. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mikor használtad utoljára, milyen alkalommal tudod még használni, kényelmes-e, szereted-e!

A következő lépésben válassz egy olyan rendszerezési formát, ami tényleg megoldást jelent számodra! Igazodnia kell a cipőkhöz (pl. hány pár cipőd van, mennyire szezonálisak, stb.) és a rendelkezésedre álló helyhez is. Igyekezz olyan rendszert találni, amiben Te a lehető legjobban átlátod a cipőidet.

Rendezd őket stílus, alkalom, és szín szerint!

Ha hajlamos vagy arra, hogy ugyanazt a két pár cipőt használd, és a többiről megfeledkezz, akkor érdemes olyan rendszert választanod, ahol a cipőid szem előtt vannak. Használj nyitott cipőratró polcokat, vagy tartsd őket átlátszó dobozokban! Az is tökéletes választás, ha az ágy alá becsúsztatható dobozban tárolod, így egyetlen mozdulattal látod a teljes kínálatot. A szekrényed aljába is felszerelhetsz néhány polcot, ahol rendezetten elférnek a cipőid.

Ha kevés a helyed, mindig próbálj meg vertikálisan gondolkodni, és terjeszkedj felfelé. A nehezen elérhető felső polcokon, vagy akár a szekrény tetején tárolhatod azokat a cipőket, amiket ritkábban használsz, mint az alkalmi darabok. Illetve váltogathatod szezon szerint, így mindig évszaknak megfelelően cserélődik, hogy mely cipők vannak a könnyen elérhető helyen és melyek fent.

Persze ahogy minden rendszerezési elv, ez is úgy tűnik első ránézésre, hogy túl sok vele a munka, de ha szokássá válik, akkor hidd el, megéri! Ráadásul ha a cipőid rendezettek, akkor ez automatikusan arra ösztönöz, hogy tisztábban és ápoltabban tartsd őket, amivel jóval meghosszabbíthatod cipőid élettartamát.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …