Főoldal / Házi Praktikák ! / A leghasznosabb otthoni pedikűr praktikák

A leghasznosabb otthoni pedikűr praktikák

Nem valószínű, hogy a közeljövőben eljutunk a pedikűröshöz, pedig a már hetek óta tartó karantén bizony nem hozza ki a női láb legjobb formáját. Ezért úgy gondoltuk, hogy összeszedjük azokat a leghasznosabb otthoni pedikűr praktikákat, amikkel Te magad is olyan lábakat varázsolhatsz, mintha a szalonban jártál volna.

Spa élmény

A profi pedikűr első lépése egyben felér egy csodás spa élménnyel. Engedj kellemesen meleg vizet egy olyan tárolóba, amibe kényelmesen áztathatod a lábad. Tegyél a vízbe tusfürdőt, habfürdőt, fürdősót, esetleg finom illóolajokat, azaz bármit, amitől kellemesebb lesz. Semmiképp ne hagyd ki ezt a lépést, hiszen ez nemcsak kellőképpen előkészíti a bőröd a pedikűrre, de Te is megérdemelsz egy kis relaxálást! Legalább 15 percig áztasd a lábad, addig pedig feldobhatsz egy maszkot is az arcodra, így duplán szépülhetsz!

Makulátlan körmök

Ha rajta van még a korábbi lakk a körmödön, akkor gyengéden távolítsd el azt egy vattapamacs és körömlakklemosó segítségével. Akkor is használhatsz egy kevés lemosót, ha nem volt lakk a lábadon! Ezt a trükköt kevesen alkalmazzák, pedig a körömlakklemosó eltávolítja az esetleges fennmaradó szennyeződéseket, zsírt a körmökről, így egyenletesebben fed majd az új körömlakk és tartósabb is.

Pihe-puha bőr

Távolítsd el az elhalt bőrt! Használhatsz fém sarokreszelőt vagy habkövet is, de a legjobb a mikrokristályos reszelő. Fordítsd különös figyelmet a talpak élére és a sarkakra, hiszen itt hajlamos a leginkább a bőr a kiszáradásra, repedezésre. Addig ismételd ezt a folyamatot, amíg nem érzed a bőröd teljesen simának, de vigyázz, nehogy túlzásba ess, mert az fájdalmas is lehet!

Formás körmök

Használj egy körömvágó ollót vagy körömcsipeszt a kívánt hossz eléréséhez! A legjobb, ha egyenesen vágod, majd a széleken egy körömreszelővel kerekíted le a sarkokat.

Vigyázz! Egyes szakértők szerint nem szabad a körömágy bőrét levágni. Az ugyanis egy védőréteg, ami megóvja a környező bőrt, és megakadályozza a fertőzéseket. Ha ki van száradva és emiatt nem esztétikus a körömágyad, akkor inkább használj kifejezetten erre való ápoló olajat. Ezzel nem csupán extra puha és hidratált lesz a lábad, de még a lakkréteg is tartósabb lehet tőle, mert kevésbé fog lepattogni.

Ápolt lábak

Kényeztesd a lábad a megfelelő ápolással! Ha odafigyelsz a bőr hidratáltságára, akkor sokáig puha marad a lábad. Érdemes legalább hetente egyszer bevezetni egy alapos ápolási rutint. Ilyenkor masszírozd át a lábaid egy hidratáló krémmel, a körömágyakra pedig használj olajat. Ha minden a helyén van, akkor vegyél rá egy zoknit és hagyd, hogy a jótékony hatóanyagok csodássá varázsolják a bőröd.

Utolsó simítások

Ha a lábad már gyönyörűen ápolt és makulátlan, akkor jöhet a körömlakk! A festéshez használj lábujj elválasztót, így megakadályozhatod, hogy összemaszatold magad! Ne felejts el alapréteget használni, mert az meggátolja, hogy a körömlakk közvetlenül a körmödbe szívódjon fel. Ez különösen fontos, ha élénk, sötét színeket használsz, hiszen ezek akár meg is sárgíthatják a körmödet, ami nem túl szép látvány.

A lakkot mindig egyenletes, határozott mozdulatokkal kend fel, hogy elkerüld az esetleges csíkokat. Ha kell inkább kend át kétszer, de mindig kevés mennyiséget vigyél fel belőle egyszerre, hogy szépen el tudd oszlatni. Ha még egy fedőréteget is használsz, akkor a munkád nemcsak tartósabb lesz, de még sokkal professzionálisabb külsőt is kölcsönöz a pedikűrödnek azzal, hogy fényesebb hatást kelt.

Ne feledd, a csodás körmök egyik titka a türelem! Minden réteg esetében várd meg, amíg teljesen megszárad! Addig pedig élvezd ki az én-időd, olvass el egy cikket, vagy nézz meg a kedvenc sorozatodból egy részt!

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …