Főoldal / Gyereknevelés / 5 tipp, hogy otthon is jól teljen a Gyermeknap!

5 tipp, hogy otthon is jól teljen a Gyermeknap!

Sajnos az idei Gyermeknap szokásos programjai lehet, hogy elmaradnak, de az is lehet, hogy az esetleges enyhítések ellenére sokan úgy döntenek, hogy a biztonság kedvéért még otthon ünnepelnék meg ezt az eseményt. Ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel otthon is izgalmasan telhet a Gyermeknap.

1. Családi piknik a kertben

Ünnepeld meg ezt a különleges napot a gyermekeiddel egy klasszikus piknik keretében, a kertben! Készítsd össze a szendvicseket, gyümölcsleveket, egy takarót, és irány a kert! Ez a piknik a családról szól és arról, hogy tartalmas időt tölts a gyerekekkel. Készítsd el a kicsik kedvenc ételeit és italait, hiszen ez a nap róluk szól!

2. Mozi maraton

Szervezz egy mozi maratont a gyerekek kedvenc meséivel! A kicsik nagyon igénylik, hogy együtt legyen az egész család, és biztosan szeretni fogják, hogy ezt összeköthetik a kedvenc meséikkel is. Ne feledkezz meg a pattogatott kukoricáról sem! Egy ilyen programmal különleges Gyermeknapi emlékeket adhatsz nekik!

3. Pizza party

Készítsetek a gyerekekkel együtt pizzát! Így nemcsak a finom falatokkal ünnepelhettek, de a játékos, közös sütés is lefoglalja és szórakoztatja majd a kicsiket! Itt találod egy korábbi, szuper egyszerű pizza receptünket!

4. Kincskeresés

Egy játék, ami a kalandról és a képzeletről szól, valamint kihozza a gyermekek mindenre kíváncsi természetét. A kincskeresés a tökéletes elfoglaltság, amivel ösztönözheted a kicsik kalandvágyát és játékszeretetét, ráadásul egy egész napon át lefoglalhatod és szórakoztathatod vele őket!

5. Kvíz

Rendezz egy kvíz party-t, amiben jeleskedhetnek, hogy sikerélményük lehessen! Állíts össze egy kérdéssort a kedvenc meséikből, vagy fordítsátok meg a szerepeket, és legyenek a gyerekek azok, akik vezetik a kvízt és felteszik a kérdéseket, a felnőtteknek pedig válaszolniuk kell, hogy bebizonyítsák mennyire is ismerik azokat a bizonyos meséket. A gyerekeknek biztosan tetszeni fognak a vicces helyzetek, amik kerekedhetnek ebből.

Kellemes Gyereknapot kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …