Főoldal / Fertőtlenítés / Fertőtlenítés természetesen

Fertőtlenítés természetesen

Néha nem árt, ha a megszokott erős, vegyszeres tisztítószereket környezetbarátabb, kíméletesebb, természetes fertőtlenítőszerekkel egészítjük ki. Cikkünkben megosztjuk veled, hogy melyek a legjobb ilyen természetes, fertőtlenítő hatású anyagok.

Ecet

Az ecet hatékony fertőtlenítő, amit már generációk óta gyakran használnak a háziasszonyok a takarítás során. Kiváló trükk ruhák fertőtlenítéséhez, adalékként hozzátéve a mosáshoz. Csempézett felületek és szaniterek tisztításához is alkalmas. Ráadásul a fertőtlenítő hatás mellett hatékonyan távolítja el a vízkövet és szappan lerakódásokat is.

Teafaolaj

A teafaolaj már régóta ismert baktérium- és gombaölő hatásáról. Leginkább a levegő fertőtlenítésére ajánljuk. Párologtass teafaolajjal legalább naponta egyszer, és nemcsak kellemes illatú lesz a lakás, de a levegőt is hatékonyan megtisztíthatod.

Gyógyszertári alkohol

Az 50%-nál erősebb gyógyszertári alkoholt leginkább a különböző használati tárgyak fertőtlenítéséhez ajánljuk, mint a mobiltelefon, szemüveg, a gyerekek játékai, stb. De a villanykapcsolók, kilincsek, üvegfelületek tisztításához is tökéletesen alkalmas.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna egy igazi természetes csodaszer. Fertőtlenít, szagtalanít és az enyhébb dugulásokat is megszünteti. Kiváló fürdőszobai és konyhai tisztítószer, jól feloldja a lerakódott szennyeződéseket, de használhatod akár bútorok tisztításához is, vízben feloldva, egy szivaccsal áttörölve a bútorok felületét.

Te milyen természetes fertőtlenítőt szoktál használni?

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …