Főoldal / Házi Praktikák ! / Így készíts ellenállhatatlan mézeskalácsot villámgyorsan!

Így készíts ellenállhatatlan mézeskalácsot villámgyorsan!

Mézeskalácsot sütni mindenki tud. De igazán jó mézeskalácsot vajon tud-e? Igen! Amennyiben figyelmesen dolgozik és egyszerű, jól bevált receptet használ.

A mézeskalács receptek alapvetően sem bonyolultak, de közöttük is vannak a könnyebbnél is egyszerűbbek. Mi most egy villámgyors, mégis rendkívül finom receptet ismertetünk meg veletek, amellyel az ünnepek alatt az összes családtagot leveheted a lábáról.

Hozzávalók:

  • 8 bögre finomliszt (1 kg-nak felel meg)
  • másfél bögre porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es bögrét használj!

Elkészítés

Első körben a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk az enyhén, akár mikróban megolvasztott margarint vagy vajat, a mézet és a tojásokat.

Az alapanyagot nagyjából egy perc alatt egy villával kavarjuk össze, egészen addig, míg a liszt elvegyül a ragacsos anyagokkal. Ha ezzel megvagyunk, kézzel gyúrjuk egynemű tésztává, majd osszuk három egyenlő részre.

A tésztát jól lisztezett deszkán nyújtsuk ki, megközelítőleg fél centi vastagságúra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szakítsunk ki belőle. Ezután, már csak annyi a teendő, hogy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk fel, majd 180 fokra előmelegített sütőben pontosan tíz percig süssük. Fontos, hogy ezt a sütési időt pontosan tartsuk be!

Az elkészült mézeskalács elsőrendű karácsonyi desszert, aminek lehetetlen ellenállni.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …