Az ünnepek alatt besokalltál a nehéz, zsíros ételektől? Összeállítottunk egy olyan menüsort, amely egyáltalán nem terheli meg a gyomrot, ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető. Tehát a cikkünkben megtalálod az ideális januári menüt. Próbáld ki te is!
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb zellergumó
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- zöldségalaplé
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
2. Kevés olajon átfuttatjuk őket, majd felöntjük az alaplével és készre főzzük.
3. Amikor megfőttek a zöldségek, összeturmixoljuk, és pirított tökmaggal vagy karikákra vágott zöldhagymával tálaljuk.
Fűszeres csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 1 kk só
- 1 kk görög fűszerkeverék
- fehérbors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, és két-három szeletre vágjuk.
2. A fűszereket összekeverjük, kevés olajat öntünk hozzá, majd a hússzeleteket megforgatjuk benne. A húst legalább fél órán át állni hagyjuk a pácban.
3. A hússzeleteket közepesen forró serpenyőbe tesszük, majd 3-4 percig letakarva sütjük. Megfordítjuk, és még 2 percig fedő nélkül is sütjük.
4. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Diétás túrótorta
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 2 ek vanília-aroma
- 1 db lime
- 1 db citrom
- édesítőszer
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a túrót, a vanília-aromát, a lime levét, a citrom héját és az édesítőszert.
2. Egy edényben langyosítsunk fel 1 dl vizet. Tegyük bele a zselatint és forrásig hevítsük. Kicsit hagyjuk hűlni.
3. Öntsük a túróhoz és keverjük el alaposan. Hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.
Jó étvágyat kívánunk!