Főoldal / Házi Praktikák ! / Íme a tökéletes carbonara spagetti receptje

Íme a tökéletes carbonara spagetti receptje

Az egyik legnagyobb olasz klasszikus tésztaétel a carbonara. A hibátlan, selymes, krémes spagettit pofonegyszerű elkészíteni, persze csak ha a megfelelő receptet követjük.

Felejtsétek el a porokat és a különféle alapokat, próbáljátok ki a mi receptünket, ezzel biztos nem nyúltok mellé!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g spagetti
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg parmezán
  • 25 dkg házi szalonna (vagy bacon)
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

1. Enyhén sós vízben, megközelítőleg 8-10 perc alatt főzzük meg a tésztát.

2. Közben pirítsuk meg a felkockázott szalonnát. A szalonnából kisült zsírt semmiképp ne öntsük ki, ugyanis ez fontos alapja lesz a szószunknak.

3. Ha a tészta elkészült, adjunk egy kis főzőlevelet a szalonnához, majd tegyük hozzá a tésztát is, és alaposan kavarjuk, majd melegítsük össze a kettőt.

4. Amíg készítményünk melegszik, addig verjük fel a tojásokat és a tojássárgákat. Ízlés szerint reszelhetünk sajtot is a felvert tojásba.

5. A tésztánkat vegyük le a tűzről, öntsük nyakon a tojásos lével és gyors mozdulatokkal forgassuk össze, hogy a tojás még ne kezdjen el sülni. Ha sűrűnek találjuk a szószt, egy kis főzőlével lehet rajta hígítani.

6. Tálalhatjuk is az ételt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …