Az egyik legnagyobb olasz klasszikus tésztaétel a carbonara. A hibátlan, selymes, krémes spagettit pofonegyszerű elkészíteni, persze csak ha a megfelelő receptet követjük.
Felejtsétek el a porokat és a különféle alapokat, próbáljátok ki a mi receptünket, ezzel biztos nem nyúltok mellé!
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g spagetti
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg parmezán
- 25 dkg házi szalonna (vagy bacon)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. Enyhén sós vízben, megközelítőleg 8-10 perc alatt főzzük meg a tésztát.
2. Közben pirítsuk meg a felkockázott szalonnát. A szalonnából kisült zsírt semmiképp ne öntsük ki, ugyanis ez fontos alapja lesz a szószunknak.
3. Ha a tészta elkészült, adjunk egy kis főzőlevelet a szalonnához, majd tegyük hozzá a tésztát is, és alaposan kavarjuk, majd melegítsük össze a kettőt.
4. Amíg készítményünk melegszik, addig verjük fel a tojásokat és a tojássárgákat. Ízlés szerint reszelhetünk sajtot is a felvert tojásba.
5. A tésztánkat vegyük le a tűzről, öntsük nyakon a tojásos lével és gyors mozdulatokkal forgassuk össze, hogy a tojás még ne kezdjen el sülni. Ha sűrűnek találjuk a szószt, egy kis főzőlével lehet rajta hígítani.
6. Tálalhatjuk is az ételt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és parmezánnal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!