Főoldal / Házi Praktikák ! / Mitől dugul el leggyakrabban a lefolyó?

Mitől dugul el leggyakrabban a lefolyó?

A háziasszonyok nagy része mind a konyhai mosogatóban, mind a fürdőszobai lefolyókban használ szűrőt, hogy a hajszálak és az ételdarabok útját megfékezze. Mindez rendkívül hasznos, ám a lefolyó eldugulása csak ezáltal nem kerülhető el.

A tévhittel ellentétben nem csak a lefolyóba jutó, oda nem illő hajszálak, nagyobb maradékok okozhatnak gondot.

Mi a legfenyegetőbb a lefolyókra nézve?

A csőrendszerben a víz útját jellemzően a zsíros szennyeződések és a vízkőlerakódások zárják el. Egy kis műanyag szűrő képtelen megakadályozni ezek lefolyóba jutását.

Többek között duguláshoz vezethet, ha olajat öntünk a lefolyóba. De az sem vezet jóra, ha a mosogatást rendszeresen hideg vízzel és sok mosogatószerrel végezzük. A hideg víz nem képes elmosni a zsíros szennyeződéseket, így azok lerakódnak a csövek falára.

Fontos a megelőzés!

A dugulások megelőzésére számos módszer létezik. Például olyan nagy hatásfokú lefolyócsőtisztító granulátum is van, ami kiválóan eltávolítja a felhalmozódott szerves szennyeződéseket, ezáltal megszünteti a dugulást és tiszta átjárhatóságot biztosít. Feloldja az olyan hulladékokat, mint a haj, a zsír, a papír vagy a vatta. Rendszeres használattal a dugulások teljes mértékben elkerülhetők.

Ha már bekövetkezett a baj…

Ebben az esetben is bevethetjük az áruházakban kapható lefolyótisztító szereket, de akár házi praktikákkal is próbálkozhatunk. Az ecetből, a sóból vagy a szódabikarbónából készített oldatok hathatós megoldást kínálhatnak. Ha pedig nagy a baj, akkor mindenképp szakember segítségét kell kérni.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …