Főoldal / Ápoltság / Kíméld meg magad a kínos pillanatoktól! – Itt a 3 legjobb cipőszagtalanító trükk
cipőszagtalanító

Kíméld meg magad a kínos pillanatoktól! – Itt a 3 legjobb cipőszagtalanító trükk

Lever a víz, amikor vendégségbe mész, és azt kérik tőled, hogy vedd le a cipődet? A kellemetlen szagú lábbelik zavarba ejtőek lehetnek. De persze a saját otthonod pozitív atmoszféráját is gyorsan meg tudja ölni egy bűzös surranó. Pedig a zárt, gyakran használt cipellők hamar elveszítik friss, új illatukat.

Szerencsére, van néhány jól bevált cipőszagtalanító megoldás. Nézzük is őket!

1. Kávé

Biztosan láttad már, hogy a parfümériákban az illatszerek mellett ízlésesen el van helyezve egy kis dobozban vagy tálkában néhány szem kávé, amelyet mindenki előszeretettel szagolgat. Ennek egészen egyszerű oka van: a kávé semlegesíti a szagokat, illatokat, ezáltal megkönnyíti a parfümvásárlás során a szagolgatást, a döntést.

A cipő szagtalanításához teljesen megfelelő a már lefőtt kávéból visszamaradt száraz zacc is. Egy maroknyi adaggal szórjuk be a cipő belsejét, majd hagyjuk hatni néhány órán át. Ez a kellemetlen szagokat garantáltan megszünteti.

2. Papír

A reklámújságokkal sosem tudsz mit kezdeni? Itt az ideje, hogy felhasználd őket, dugd a cipődbe őket! A papír nemcsak az izzadságot, hanem a szagokat is felszívja. Hogy a trükk biztosan hatásos legyen, három-négy napig hagyd a papírt a lábbeliben. A kezelés után egy felfrissült, üde cipőt kapsz vissza.

3. Szódabikarbóna

A folttisztítás és a fehérítés során is felhasználható szódabikarbóna a szagtalanításra is tökéletes megoldást kínál. Szórj megközelítőleg egy evőkanálnyit a cipődbe, majd minimum egy éjszakán át hagyd hatni. A szódabikarbónát csak rázd ki a cipőből és már indulhatsz is, friss surranóddal.

cipőszagtalanító

+1.  Előzd meg a problémát, szagtalanítsd a lábad!

A cipőszagtalanító praktikákra semmi szükség, ha elegendő figyelmet fordítasz a lábad ápolására. Használd minden nap a növényi hatóanyagokban gazdag lábápoló krémet, amely csökkenti az izzadást és szagtalanító hatásának köszönhetően kellemes illatot biztosít.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …