Főoldal / Házi Praktikák ! / Eláruljuk a titkot! Így lehet ropogós, zamatos, kifogástalan a sült krumpli
sült krumpli

Eláruljuk a titkot! Így lehet ropogós, zamatos, kifogástalan a sült krumpli

A legegyszerűbb, leggyakrabban kínált ételek elkészítése sokszor már rutinná válik. Így a legtöbben már nem is fordítanak az elkészítésükre igazán nagy hangsúlyt. Évekig főzik, sütik, mindig ugyanúgy, a jól bevált receptet követve.

Ilyen a sült krumpli is.

Nem kell nagy tudomány a megsütéséhez, lehetetlen elrontani.

A kérdés csak az, hogy lehet-e még variálni, fokozni ezt a hagyományos finomságot?

Igen!

Tudtad, hogy egy egyszerű trükkel pillanatok alatt túlszárnyalhatod még az eddigi legjobban sikerült hasábburgonyádat is?

Csak legyél türelmes és áztass. A tökéletes burgonya titka tehát az áztatás.

Sütés előtt megközelítőleg húsz percen át hagyd vízben állni a burgonyaszeleteket. Öntsd le róla a vizet, töröld szárazra, majd tedd bele egy tálba. Önts rá egy kis olajat, majd tetszés szerint fűszerezd. 

Tedd tepsibe vagy serpenyőbe és süsd meg.

Ezzel a plusz fázissal hihetetlenül sokat javíthatsz a sült krumpli minőségén, állagán és ízén.

Meglátod, a család összes tagját lenyűgözöd majd ezzel az egyszerű praktikával.

Ha nemcsak a sült krumplit, hanem a krumplipürét is ellenállhatatlanul finommá szeretnéd tenni, olvasd el korábbi cikkünket is!

sült krumpli

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …