A legegyszerűbb, leggyakrabban kínált ételek elkészítése sokszor már rutinná válik. Így a legtöbben már nem is fordítanak az elkészítésükre igazán nagy hangsúlyt. Évekig főzik, sütik, mindig ugyanúgy, a jól bevált receptet követve.
Ilyen a sült krumpli is.
Nem kell nagy tudomány a megsütéséhez, lehetetlen elrontani.
A kérdés csak az, hogy lehet-e még variálni, fokozni ezt a hagyományos finomságot?
Igen!
Tudtad, hogy egy egyszerű trükkel pillanatok alatt túlszárnyalhatod még az eddigi legjobban sikerült hasábburgonyádat is?
Csak legyél türelmes és áztass. A tökéletes burgonya titka tehát az áztatás.
Sütés előtt megközelítőleg húsz percen át hagyd vízben állni a burgonyaszeleteket. Öntsd le róla a vizet, töröld szárazra, majd tedd bele egy tálba. Önts rá egy kis olajat, majd tetszés szerint fűszerezd.
Tedd tepsibe vagy serpenyőbe és süsd meg.
Ezzel a plusz fázissal hihetetlenül sokat javíthatsz a sült krumpli minőségén, állagán és ízén.
Meglátod, a család összes tagját lenyűgözöd majd ezzel az egyszerű praktikával.
Ha nemcsak a sült krumplit, hanem a krumplipürét is ellenállhatatlanul finommá szeretnéd tenni, olvasd el korábbi cikkünket is!