Főoldal / Fürdő / Hogyan használjuk helyesen a szárítógépet?
szárítógép

Hogyan használjuk helyesen a szárítógépet?

A penész legnagyobb ellensége a szárítógép, hiszen a legtöbb otthonba ezt a kellemetlen vendéget a szobában szárított ruhák hozzák. A gond csak az, hogy a szárítógép bizony pusztítja a ruhákat rendesen, ha nem tudjuk, hogy miként kell helyesen használni.

A ruhák gépben való szárításának számos előnye van, így nem is csoda, hogy ezek népszerűsége és nélkülözhetetlensége egyre jobban csak növekszik. Viszont nem árt ismerni néhány alapszabályt, amely megakadályozza, hogy a ruhanemű összemenjen a szárítógépben, vagy még rosszabb, hogy a hiányos ismereteink miatt tönkremenjen az egyik kedvenc felsőnk.

Cikkünkben összeszedtük azt a 10 legfontosabb tudnivalót, amit mindenképp ismerni kell, mielőtt a szárítógépbe kerül a ruha.

  1. Figyelj a mosóport mennyiségére! A túl sok mosópor a ruhákban marad, majd a szárítás közben felszabadul, és ezzel foltokat hagy a ruhákon.
  2. Szárítás előtt alaposan centrifugázd ki a ruhaneműt a mosógépben.
  3. Vedd figyelembe a szárítógép kapacitását, ugyanis ha a javasoltnál mégis többet töltesz be, a ruhanemű szárítás után is nedves maradhat. Ráadásul gyűröttebb lesz, mert nem lesz elegendő hely a dobban.
  4. Fordítsd ki a nyomtatott mintákkal, flitterekkel, gyöngyökkel és egyéb különféle díszekkel ellátott ruhákat, mielőtt a szárítóba helyeznéd őket.
  5. Kapcsold be a cipzárakat és gombokat a ruhák és a szárítógép dobjának védelme érdekében. Olyan ruhákat, amelyek műanyag cipzárral rendelkeznek csak a legalacsonyabb hőmérsékleten szárítsd. A műanyag cipzár a hő hatására eldeformálódhat.
  6. A cipőket a szárítógépben speciális kosárban szárítsd, amely megvédi őket és a gépet is.
  7. Szárítás előtt mindig helyezd a finom és mini fehérneműket speciális védőzsákokba.
  8. A szárítógépbe helyezés előtt távolíts el a ruhákból minden olyan tárgyat, amely meggyulladhat a dobban – öngyújtókat, gyufákat.
  9. Túl nagy méretű ruhaneműt, például hálózsákokat, párnákat, vagy ágytakarókat csak akkor száríts a szárítógépben, ha a gyártó javasolja, és a szárítógépnek van egy speciális programja ezekhez a nagyméretű textildarabokhoz.
  10. Rendszeresen és alaposan takarítsd ki a szárítógép szűrőit, amelyek felfogják a hajat, a szöszöket és a port.

A szárítógép ideális az allergiások számára, mivel elpusztítja a baktériumokat és eltávolítja a port vagy az állati szőrt a ruhákról. A ruhák gyönyörűen megpuhulnak és könnyedek lesznek, így a szövetek nem irritálják az érzékeny bőrt.

A szárítógép időt és energiát takarít meg. Néhány szárítógép olyan tökéletes, hogy a vasalót csak néhány mozdulat erejéig kell a kezedbe venned, még az ingek esetében is.

szárítógép

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …