Főoldal / Házi Praktikák ! / A tökéletes tavaszi saláta
saláta

A tökéletes tavaszi saláta

Végre itt a várva várt tavasz, csiripelnek a madarak, süt a nap, jobbnál jobb zöldségeket lehet kapni a piacokon, a boltok polcain. A sok nehéz étel mellett kész felüdülés ilyenkor egy könnyed, de mégis laktató saláta. Minél többféle zöldségből készül a tavaszi zöldsaláta, annál finomabb és egészségesebb.

Mutatunk egy pofonegyszerű saláta receptet, amit bármikor könnyen elkészíthetsz, ha egy kis extra energiára vágysz.

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:

  • 1 db fejes saláta
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 marék kapor

Az öntethez:

  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • bors

Az elkészítési ideje nagyjából 10 perc.

Elkészítés:

Első körben a zöldségeket egytől egyig alaposan mosd meg hideg vízben, majd az alapanyagokat aprítsd fel tetszés szerint.

Tipp: ha a salátát téped és nem vágod, tovább marad friss és ropogós, ugyanis a rostszálak mentén fognak szétválni.

Ezután a zöldségeket tedd egy nagyobb tálba és szord rá az apróra vágott friss bazsalikomot (természetesen fűszerrel is pótolható, ha nincs otthon a friss változatból). Tedd rá a rozmaringot és a kaprot is, de más fűszereket is használhatsz, ezzel még jobban megbolondítva az ebédedet.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózd és borsozd. Locsold meg vele a tálban lévő zöldségeket.

Akár azonnal fogyasztható is, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy jobban össze tudjanak érni az ízek.

Ha szeretnéd főzhetsz hozzá főtt tojást is, de fogyasztható lazaccal vagy akár apróra vágott sonkával is.

Jó étvágyat kívánunk!

saláta

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …