Főoldal / Csináld magad / Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!
tojás

Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Nem telhet el húsvét anélkül, hogy legalább néhány tojást ki ne díszítettünk volna. Ez a hagyomány nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy mindenki kedve szerint kiélje a kreativitását, hanem arra is, hogy a család együtt lehessen. A tojásfestésből igazi tartalmas, szórakoztató családi program lehet. 

Most hoztunk néhány szuper technikát, amik bevetésével igazi tojás különlegességek hozhatók létre. 

Csak egyszerűen!

Tisztítsuk meg a tojásokat, majd olajbázisú vagy alkoholos lakkfilccel rajzoljunk egyszerű motívumokat. Ha fehér alapon szeretnénk dolgozni, nyugodtan beszerezhetünk fehér tojásokat is. Ezeken több szín mutat jól. 

Ha még meleg a tojás, bátran nekiállhatunk zsírkrétával is, de persze vízfestéket is használhatunk. Ez a gyerekek számára is kifejezetten szórakoztató festési mód lehet, hiszen kedvük szerint dekorálhatják ki az összes tojást. Minél több színt használunk, annál mutatósabb végeredményt kapunk. 

Keressük elő a szekrény mélyéből a maradék csipkeszalagot és vegyük végre hasznát! Szabjuk méretre az anyagot, majd egyszerűen ragasszuk a tojásra. Minél különlegesebb, érdekesebb a csipke, annál szebb végeredményt kapunk.

Bonyolítsunk kicsit a dolgon!

Hungarocell tojásokat akár flitterrel is díszíthetünk. Kifejezetten ilyen típusú dekoráció készítéséhez beszerezhető rövidszárú gombostű, hogy csak a flitter közepébe kelljen szúrni a tűt. Időigényes díszítési mód, ám a flitteres tojás hosszú évekig tökéletes állapotban marad. Kapható virág formájú flitter is, amivel csak még mutatósabb végeredmény kapható. 

tojás

Ha jó a kézügyességünk, a szépen megfestett tojásra különböző mutatós, színes motívumokat is rajzolhatunk. Ám ehhez valóban szükséges némi rajztudás.  

A maradék színes fonalak is jól jöhetnek a húsvéti időszakban. Ez is egy elég macerás feladat, így bátran lehet hungarocell tojásokkal készíteni, hogy az ne vesszen kárba. A fonalas tojás a következő években is szuper dekorelem lehet. 

tojás

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

tojás

Nézd meg ezt is!

Vörös bor folt az ingen.

Hogyan tüntesd el a vörösborfoltot? + Egy tuti forraltbor recept, ha már ezzel is megbirkóztál!

A vörösbor az ünnepi vacsorák és baráti összejövetelek egyik kedvence, de sajnos egy rossz mozdulat …