Főoldal / Ápoltság / Viszlát szandál, hello bakancs! Így gondoskodj lábad ápoltságáról az őszi időszakban!
lábápolás

Viszlát szandál, hello bakancs! Így gondoskodj lábad ápoltságáról az őszi időszakban!

Ahogy véget ér a jó idő, jönnek a hidegebb napok és ezzel együtt a magasszárú cipők vagy bakancsok korszaka is. Sokan úgy vélik, ilyenkor hátradőlhetnek, mert kevésbé kell foglalkozni a pedikűrrel. Pedig a lábápolás nemcsak a szandálos időszakban fontos, hanem a hideg időkben is. 

Ahogy a nyári, úgy a téli hónapokra is fel kell készíteni a lábat! Attól még, hogy a lepattogzott körömlakk és a berepedezett sarok nem látszik, fontos, hogy a lábakat ugyanúgy ápoljuk. 

Lábunknak a hidegebb időszakban legalább havi egyszer szüksége van a törődésre! Hogy ez könnyebben menjen, mutatunk néhány szuper, hatásos otthoni lábápolási praktikát, amitől garantáltan selymesek és ápoltak lesznek a lábak. 

Lábáztatásra fel!

Első lépésként készíts egy meleg lábfürdőt, hogy beáztathasd a lábad. Ezt a pedikűrös is így csinálja. Hagyd benne legalább 15 percig, hogy jól megpuhuljon a bőröd. Ha kész, alaposan töröld szárazra egy törölköző segítségével.

Jöhet a reszelés, radírozás!

Egy jó minőségű sarokreszelővel kezd el reszelni a sarkadat, majd az egész talpadat. Figyelj arra, hogy semmiképp se sértsd fel a bőrödet!

A körömformázás se maradjon el!

Jöhetnek a lábkörmök! Ha van rajtuk lakk, távolítsd el, majd vágd le a körmöd. A téli időszakban ne nagyon hagyd meg a hosszú körmeidet, ugyanis megsérülhet és begyulladhat a zárt cipőkben. 

Ha ki is szeretnéd lakkozni, mindenképp töröld át még egyszer. Majd kend rá a kedvenc lakkjaid közül az egyiket.

Hidratálás, hidratálás és persze hidratálás!

Legvégül, hidratáld lábaidat, jó minőségű krémekkel. Ez az, amiről sosem szabad megfeledkezni! 

lábápolás

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …