A Kinder csokik többnyire mindenkinél nagy sikert akartnak, éppen ezért érdemes kipróbálni egy olyan receptet, ami ezeket a csokikat, süti formájában varázsolja elénk. Mi most egy Kinder Bueno ihlette receptet hoztunk nektek. Tejes, krémes, mogyorós kavalkád, amit egyszer nektek is ki kell próbálnotok. Mi a gyerkőcök szülinapi partyján vetettük be. A gyerekek imádták, és minden szülő a receptért esedezett.
Nektek még kérnetek sem kell, mert most rögtön megosztjuk veletek:
HOZZÁVALÓK
A piskótalaphoz:
- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 80 g finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 100 g cukor
- 200 ml habtejszín
- 2 csapott ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
Az összeállításhoz:
- 5 ek nutella (mikróban kissé felmelegítve)
- 50 g mogyoró (pirítva, durvára törve)
- 200 g háztartási keksz
- 300 ml tej (langyos)
- 180 g étcsokoládé (megolvasztva)
- 20 g fehér csokoládé (megolvasztva)
ELKÉSZÍTÉS
Piskótalap:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat: a sárgáját a cukor egyik felével keverjük el fehéredésig, majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot. A tojásfehérjét a cukor másik felével verjük addig, amíg kemény habot kapunk. Majd óvatosan forgassuk össze a két masszát, hogy a hab ne essen össze, végül egyenletesen oszlassuk el a tepsiben és süssük aranybarnára az előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és vágjuk félbe.
Krém:
Főzzünk meg egy zacskó pudingot 400 ml tejjel és 100 g cukorral. Ha elkészült, takarjuk le fóliával úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz majd darabos. Ezt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A jól lehűtött habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval verjük fel, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal.
Összeállítás:
Kenjük meg vékonyan nutellával a piskótalap egyik felét, majd szórjuk meg a mogyoróval. Egy pillanatra áztassuk a kekszeket tejbe, majd tegyük a mogyorós rétegre. Erre mehet rá a vaníliapudingos krém, majd a következő piskóta. Ezt ismételjük meg még egyszer, annyi a különbség, hogy a vaníliakrémre már nem kerül piskóta. 1 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
Miután megdermedt, olvasszuk fel a két fajta csokit: az étcsokival az egész süti tetejét kenjük be, majd gyorsan szórjunk rá mogyorót. Ezután csíkozzuk még be a fehér csokival is.
Ahogy a képen is láthatjátok ez a süti könyörög a harapásért. Nemcsak rettentően gusztusos, de elképesztően finom is. Aki eddig nem szerette a Kinder Buenot, az most egy harapásra megszereti!