Főoldal / Receptek / Zöldségtorta, a legjobb nyári recept!

Zöldségtorta, a legjobb nyári recept!

Ez a tikkasztó hőség kikészíti az embert, éppen ezért a nehéz ételeket ilyenkor kevésbé kívánjuk, mert úgy érezhetjük, még jobban leterheli a szervezetünket. Ilyenkor, ami a legjobban esik a sok-sok zöldség és gyümölcs.

Ezek persze önmagukban nem túl laktatóak, ezért is gondoltunk ki egy receptet, ami telis-tele van friss zöldségekkel, mégis kiadós ebéd lesz a főzés végeredménye.

Nézd meg, hogy készül ez a könnyű nyári lakoma, íme zöldségtorta receptünk:

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
1 apróra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kockára vágott zöld paprika
1 cukkini
30 dkg főtt burgonyát
2 paradicsommal
2 evőkanál fekete olívabogyó
4 tojás
só és bors ízlés szerint
fél teáskanálnyi oregánó
1 csipet cayenne bors
7 dkg mozzarella sajt
10 dkg reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés:


Az olajat egy serpenyőbe tesszük és felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk a zöldségeket. Mikor a cukkini megszabadult a levétől, a burgonyát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt paradicsomot és olajbogyót is. Jól összedolgozzuk és addig főzzük, amíg a paradicsom is kiereszti a levét.

Plusz hozzávaló: ha szereted a húst, akkor nyugodtan felturbózhatod a tortádat sonkával vagy csirke csíkokkal, hogy még laktatóbb legyen.

Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fűszereket és mikor minden zöldség megpárolódott, ráöntjük, majd készre sütjük a sütőben.

Extra tipp: amíg forró, szórjuk meg sajttal, hogy rá tudjon olvadni a tetejére és tálaláskor még ínycsiklandóbb legyen.

Nézd meg ezt is!

Sütőtökös receptek

5 egyszerű sütőtökös recept, amit imádni fogsz

A sütőtök az őszi-téli szezon egyik legkedveltebb alapanyaga: nemcsak finom, de egészséges és számos fogás …