Főoldal / Házi Praktikák ! / Különleges pite ötletek

Különleges pite ötletek

Almás, mákos, sütőtökös akár húsos, minden verzióban imádjuk a pitét! Bármelyik fajtát készíted is el, abban megegyezhetünk, hogy a legfontosabb, hogy a kérge jó ropogósra és arany barnára süljön. A kérge a legeslegjobb része a pitének! Mutatunk pár ötletes megoldást, amivel még különlegesebbé teheted a desszeertet.

Leveles

Itt nem a tésztánk elkészítésére kell gondolni. Ugyanúgy pitetésztát készítünk, de a tölteléket levél forma kiszúróval készítjük és egymásra halmozzuk. Úgy fog kinézni, mint egy igazi őszi levélkupac, persze sokkal finomabb belsővel.

Fahéjas csiga kéreg

Ez a pite kicsit más, mint a többi, hiszen fahájas csigát kell készítenünk hozzá. Ha megvan a fahéjas csiga, sütés előtt vágjuk egyenletes szeletekre. A kivajazott piteformába ezeket illeszd egymás mellé és nyomkodd őket míg laposak nem lesznek. Ezzel az ötlettel nagyon izgalmassá tehetjük a piténket. Igazi őszi ízvarázst fogsz kapni, ha ebbe töltöd a pitébe valót.

Almafa kéreg

Elsőre bizarrul hangzik, de nem kell megijedni.  Az almás töltelékhez tökéletesen passzol egy fa alakú rés, apró levelekkel. Ez a szépséges piteforma, amiből kikacsintanak a fahéjas almadarabok, mindenkit ámulatba ejt majd.

Üzenj a pitéddel!

Mitől is lehetne még különlegesebb egy pite, ha nem attól, hogy személyes üzenettel díszítjük fel. Akár egy szerelmi vallomás vagy egy boldog születésnapot felirat is kerülhet a tetejére, ha ügyesen bánsz a nyers tésztával.

Melyik szépséggel fogod kezdeni az őszi pitevarázst?

 

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …