Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 meglepő tárgy, amit a mosogatógépbe tehetsz

5 meglepő tárgy, amit a mosogatógépbe tehetsz

Fogadni mernénk, hogy a mosogatógéped kizárólag arra használod, amire rendeltetett, azaz az edények elmosogatására! Itt az ideje azonban, hogy szélesítsük ezt a kört! Rengeteg hétköznapi tárgyat tisztíthatsz meg, és fertőtleníthetsz biztonságosan a mosogatógépedben, amikre eddig nem is gondoltál. Nézzünk néhány példát!

Gyerekjátékok

A mosogatógépben könnyedén fertőtlenítheted a műanyag gyerekjátékokat. Arra figyelj oda, hogy kapcsold ki a magas hőfokú szárítást, használj egy gyengédebb programot, és kíméletes mosogatószert. Ugye, hogy ez mennyivel egyszerűbb módja, mint ahogyan eddig csináltad?

Sminkecsetek

Ha lusta vagy hozzá, hogy kézzel mosd ki a sminkecseteidet, itt a tökéletes megoldás! Dobd csak be a mosogatógépbe egy gyorsmosásra. Tökéletes alapossággal átmossa őket, neked pedig a kisujjadat sem kell mozdítanod közben.  Ne felejtsd el kikapcsolni a szárító programot, az ecseteknek jobb, ha a levegőn száradnak meg.

Ventilátor

A ventilátorok rácsa csak úgy szívja magába a port és a koszt. Legalább a ventilátor szezon kezdetén és végén érdemes letisztítani, hogy ne csak a port keringtesse a levegőben. Nem kell többé a nehezen hozzáférhető rácsokkal bajlódnod, ugyanis ezt is beteheted a mosogatógépedbe, ami szuper gyorsan és egyszerűen eltüntet minden porszemet és szennyeződést!

Mikro tálca

Te mikor mostad el utoljára a mikrohullámú sütőd tálcáját? Pedig nap mint nap használod, és bizony sokszor előfordul, hogy ételmaradék kerül rá. Mostantól ez is egyszerűbb, hiszen simán csak bedobhatod a mosogatógépbe, a többi edénnyel együtt.

Papucsok

Meglepő lehet, de a műanyag és gumi papucsok, strandcipők tisztítására is tökéletesen alkalmas a mosogatógép. Arra figyelj, hogy kapcsold ki a magas hőfokú szárítást, és hagyd a levegőn megszáradni ezeket. Valamint érdemes egy tisztító programot elindítani a papucsok után, mielőtt újra edényeket tennél a gépbe, csak a biztonság és a higiénia kedvéért.

Neked milyen mosogatógép trükkök jutnak eszedbe?

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …