Főoldal / Házi Praktikák ! / 4+1 meglepő tipp, hogy mire használhatod a konyhai papírtörlőt

4+1 meglepő tipp, hogy mire használhatod a konyhai papírtörlőt

Cikkünkben szuper tippeket osztunk meg veled, amikkel megkönnyítheted a dolgod, egy olyan egyszerű, minden háztartásban megtalálható termékkel, mint a konyhai papírtörlő.

1. Mindig friss, ropogós saláta

Ugye milyen nehéz frissen tartani a salátát? Az előre csomagolt, zacskós verziók nagyon rossz minőségűek, ha pedig magad készíted elő – hogy ne mindig akkor kelljen ezzel foglalkozni, amikor el szeretnéd fogyasztani – akkor hamar elveszti eredeti frissességét. De megosztunk egy trükköt, amivel megőrizheted a saláta friss állagát. Miután jól átmostad, csepegtesd le róla a vizet, majd tedd konyhai papírtörlő közé! A papírtörlővel együtt tedd egy lezárható műanyag tasakba, és így tárold a hűtőben! Ezzel a módszerrel tovább ropogós marad.

2. Számold fel a vízkövet

Bizony nem könnyű megnyerni a háborút a csapok, és kádak környékén megtelepedő vízkővel szemben. De van egy tippünk! Tekerj a vízköves terület köré ecetben jól átáztatott, konyhai papírtörlőt! Hagyd rajta 30-60 percig, és láss csodát! Két egyszerű, minden háztartásban megtalálható eszközzel, fárasztó dörzsölés nélkül eltüntetheted a makacs vízkövet.

3. Sminkeltávolítás hatékonyan és természetesen

Így készíthetsz saját magad sminkeltávolító törlőkendőt, természetes összetevőkből: Vágj félbe konyhai papírtörlő lapokat, majd hajtogasd őket kis kockákra! Keverj össze 2 csészényi desztillált vizet, 3 evőkanál olivaolajat, 1 evőkanál varázsdió-kivonatot, és végül 25 csepp teafaolajat. Az előre meghajtogatott konyhai papírtörlő kockákat tedd bele egy befőttesüvegbe, majd töltsd rá a keveréket. Ezekkel az átitatott papírtörlőkkel könnyedén eltávolíthatod a sminked úgy, hogy közben nem szárítja ki a bőrt. Ne felejtsd el zárva tartani a befőttesüveget, nehogy kiszáradjanak a saját készítésű sminklemosó kendőid.

4. Makacs ételmaradékok

Te is tapasztaltad már, hogy a melegszendvics sütőről szinte lehetetlen eltávolítani az ételmaradékokat? Van egy szuper tippünk erre! Minden használat után csak maximum 10 percet várj, éppen addig, amíg kihűl a sütő! Ekkor töröld át alaposan egy konyhai papírtörlővel! Így tudod a leghatékonyabban eltávolítani a zsírt, morzsákat, és még a kifolyt sajt is egyszerűen lejön ilyenkor. Ha erre odafigyelsz, akkor soha többé nem kell ezzel 3 percnél több időt töltened.

+1 Univerzális megmentő

Végül pedig legyen mindig egy pár kocka konyhai papírtörlő  a táskádban, hiszen szinte mindenre jó, és mindig jól jöhet! Bármilyen apró baleset megeshet velünk útközben, ha kiborul valami a táskádban, ha nem hoztál szalvétát, vagy a gyerek összekente magát, csak előkapod a tartalék konyhai papírtörlőt, és már el is van intézve.

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …