Vannak olyan napok, amikor fáradtan esünk haza, és alig várjuk, hogy végre leülhessünk egy percre. De mi lesz a vacsorával? Íme egy villámrecept az ilyen napokra, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis ínycsiklandó és laktató. A tavaszi pizza a család új kedvence lehet.
Az elkészítéshez alkalmas a félkészen vásárolható pizzatészta, vagy ha már van egy jól bevált recepted, akkor használd azt nyugodtan. A lényeg, hogy friss hozzávalókat válassz a feltéthez!
Az alaphoz piríts meg egy fél, apró kockákra vágott lilahagymát. Majd melegíts meg legalább 2 dl főzőtejszínt, tegyél hozzá friss bazsalikomot, fokhagyma granulátumot és az előre megpirított lilahagymát.
Kend meg a tésztát az alappal, és süsd a sütőben 220°-on, amíg félkész nem lesz, majd szórd meg egyenletesen, tetszés szerint választott reszelt sajttal. Ha már eleve félkész tésztát használsz, aminek a sütési ideje nem több 30 percnél, akkor az alappal együtt ráteheted a sajtot is.
Amikor a sajt megolvadt, tegyél a pizza tetejére egyenletesen elosztva friss, csíkokra vágott salátát, sonkát és paradicsom szeleteket, majd tedd vissza a sütőbe egy pár percre, amíg az alapanyagok megpirulnak.
A receptet kedvedre alakíthatod, nyugodtan kísérletezz a család ízlése szerint. A feltétet kiegészítheted gombával, olívabogyóval, bébispenóttal, kalifornia paprikával, vagy bármilyen friss hozzávalóval, amit szeretsz.
Jó étvágyat!