Főoldal / Házi Praktikák ! / Így használhatod újra régi, megunt függönyeidet!

Így használhatod újra régi, megunt függönyeidet!

Mindenkinél eljön a pillanat, amikor körülnéz az otthonában, és azt érzi, hogy egy kis változásra van szükség. Függönyeink nagy szerepet játszanak a lakás stílusának, összképének formálásában. Ha Te is meguntad a régi függönyöket, akkor íme néhány tipp, hogyan alakíthatod át, használhatod újra őket!

Gondold újra!

Ha az egyszerű fehér függönyöket untad meg, akkor könnyedén “felújíthatod”, újra gondolhatod őket. Fehérítsd ki a régi függönyöket, hogy olyan alapanyagod legyen, mintha új függönnyel dolgoznál. Ezután már csak a Te kreativitásodra van szabva, hogy mit hozol ki belőle. Gondolkodj új formákban, varrhatsz rá különböző mintákat vagy szegélyeket tetszőleges, színes, vagy mintás anyagból. Inspirálódj a képekből!

Használd másképp!

A régi függönyöket nem csupán az ablakokhoz használhatod! Egy plafonra felszerelt sín segítségével remek térelválasztó lehet, ami nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát. Használhatod a teraszon is a tűző nap ellen. Nem kell megvenned a drága napernyőket, csak egy sínre vagy karnisra van szükséged, és egy egyszerű függönnyel máris védheted a teraszt a nap égető sugaraitól. A gyerekszobában is szuper kreatív megoldásokat készíthetsz a megunt függönyökből, pl. egy kis olvasó- vagy játszósarkot bunkeres hatással, amit a gyerekek imádnak.

Dobd fel!

Az átlátszó és sötétítő függöny mellett nyugodtan használj egy élénk színű vagy mintás dekor sávot is, ha szeretnéd egy kicsit feldobni a hangulatot. A stílusos hatásért használd ezt az anyagot más kiegészítőkhöz is, pl. készíts belőle díszpárna huzatot!

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …