Főoldal / Csináld magad / Így készülj a húsvétra otthon!

Így készülj a húsvétra otthon!

Az új koronavírus járvány miatt sokaknak újra kell tervezniük a húsvéti programot. De a váratlan és sajnálatos egészségügyi helyzet azért nem ad okot arra, hogy teljesen lefújjuk az ünnepet, hiszen otthon, szűk családi körben is megtarthatjuk. Most ehhez adunk néhány tippet.

Hagyományőrzés

A kisgyermekes családokban kimondottan fontos a hagyományőrző programok szervezése, hiszen így alakíthatunk ki bennük is egy igényt a hasonló ünnepek megtartására, így adhatjuk tovább hagyományainkat. A jelen helyzetben a szélesebb családban, vagy a baráti körben megtartott locsolkodás ki van zárva, de azért a szűk családban előkerülhetnek a kölnik, mondókák, és a hímestojások. Ráadásul remek alkalom ez, hogy a gyerekek felhalmozott energiáit is levezessük egy kicsit az izgalmas  programokkal. Vond be őket az előkészületekbe is! Míg a kisfiúk verseket tanulnak, vagy akár valamilyen kisebb produkcióval készülnek a locsolkodásra, a kislányoknak érdemes egy kis kreatív sarkot felállítani, a tojások díszítgetéséhez. Szuper program lehet a tojáskeresés is, ami kortól és nemtől függetlenül jó móka, és sokáig lefoglalja a gyerekeket. Lényege, hogy az ajándékba szánt csokitojásokat elrejtjük, általában egy szabadtéri helyszínen, de a játék a lakásban is tökéletesen működik. Ezután a gyerekek versenyezhetnek, hogy ki talál meg többet az elrejtett kincsekből.

Dekoráció

Nem kell drága dekorációkat venned a lakberendezési áruházakban ahhoz, hogy húsvéti hangulatot teremts a lakásban! Legyen a dekoráció is a családi program része! Készíts a gyerekek bevonásával házilag díszeket!

Saját készítésű asztaldísz:

Egy kis kosár aljára tegyél némi dekorszalmát, majd kerüljenek bele ízlésesen elrendezett színes tojások, és kész is a legegyszerűbb, mégis látványos húsvéti asztaldísz.

Otthon elkészíthető, felfüggeszthető dekoráció:

Egy sima kartonra rajzolj húsvéthoz illő körvonalas mintákat, mint a nyuszi, tojás, csibe, stb. Ezeket kivágva készül el a sablon, amit a gyerekek használhatnak. Színes kartonra körül tudják rajzolni és kivágni a formákat. Ezután vegyél két-két egyforma mintát összeborítva, és vezess el köztük spárgát. Egy 2 méteres spárga darabra akár 5-6 különböző, színes minta is kerülhet, amit a ragasztás után bárhova kiakaszthatsz.

Húsvéti menü

Szerencsére a klasszikus húsvéti ételek, a füstölt sonka, főtt tojás és torma, nem igényel sok munkát, csak időbe telik. De amíg a sonka fő, nyugodtan el lehet kezdeni a lakás feldíszítését. Ha azonban valami extrát szeretnél belecsempészni a húsvéti menübe, akkor ezt a receptet ajánljuk:

Zserbógolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg baracklekvár
  • cukor

A bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Így készítsd el:

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, a kekszet, a diót és a baracklekvárt, majd ízlést szerint tegyél bele cukrot! A masszából formálj közepes méretű golyókat, majd tedd őket hűtőbe, egy fél órára! Olvaszd meg a csokit és olajat vízgőz felett, és mártsd bele egy kanál segítségével a golyókat, majd hagyd, hogy teljesen megdermedjen!

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …