Főoldal / Házi Praktikák ! / Így dobhatod fel a teraszodat a tavaszi hangulathoz!

Így dobhatod fel a teraszodat a tavaszi hangulathoz!

Mi már alig várjuk, hogy elég jó idő legyen ahhoz, hogy ki lehessen ülni a teraszokra és az erkélyekre! Hiszen nincs is annál jobb kikapcsolódás, ha reggel ott fogyaszthatjuk el a kávénkat, vagy a munkából hazaérve, a hétvégéken feltöltődhetünk egy könyvvel a kézben, a szabad levegőn. A hosszú tél alatt azonban nagyon lelakottá tudnak válni ezek a terek. Ezért cikkünkben összeszedtünk néhány ötletet, amikkel akár a legapróbb erkélyen is hamisítatlan, üde tavaszi hangulatot teremthetsz.

A textilek varázsa

Néhány mintás pléd és ülőpárna képes teljesen újjávarázsolni a teraszt. Az idei szezon trendje a természetes anyagok. Műszálas textilek helyett válassz pamut, len szöveteket. A természet inspirálta minták, mint a nagy levelek, virágok még mindig divatosak amellett, hogy életet visznek a balkon hangulatába. Ha nem szeretnél sokat költeni, készíts új ülőpárnákat magadnak! Szuper lakástextíliákat lehet találni a méteráru boltokban.

Minden, ami zöld

A zöld növények és színes virágok közelebb hozzák a természetet a teraszon. Készíts kompozíciót a kedvenc növényeiddel egy nagyobb virágládába! Ha egy kisebb erkélyről van szó, akkor ne csak a földre tehető virágokban gondolkodj! A plafonról is lógathatsz le pár kaspót, sőt, falra szerelhető virágtartókat is találsz! Ha nem megy jól a növények gondozása, akár műnövényekkel is helyettesítheted őket, ma már nagyon szép utánzatokat lehet találni, amik ugyanúgy friss hatást keltenek.

Hangulatvilágítás

Szerezz be néhány nagyobb lámpást, és gyertyákat, így a terasz a te szentélyeddé válhat, még az esti órákban is. De befőttesüvegekből akár házilag is tudsz készíteni szuper hangulatvilágítást magadnak.

Reméljük ezekkel az ötletekkel neked is sikerül a nyugalom szigetévé varázsolnod a teraszod, vagy erkélyed! Kellemes kikapcsolódást kívánunk a szabadban!

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …