Főoldal / Csináld magad / 3 dolog, amire eddig nem használtad a jégkocka tartót

3 dolog, amire eddig nem használtad a jégkocka tartót

Sok dolog van, ami magától értetődő mégsem vesszük észre őket. Ezért lehet az, hogy az eszközöket csak arra használjuk, amit hivatalosan ráírtak. Például a jégkocka tartóban csak jégkockát készítünk. Így a tél közeledtével mutatunk pár trükköt, amit a jégkocka tartód tud, így nem kell a szekrény mélyére száműznöd a hideg évszakokban sem.

Fűszervaj kockák készítése

Készíts fűszervajat egyszerűen! Olvassz fel jó minőségű márkázott vajat, ebbe tedd a kedvenc fűszereidet és melegítsd még pár percig, hogy az értékes esszenciákat a zsiradék kioldja a növényekből. A keveréket töltsd a jégkocka tartó fakkjaiba és amint szobahőmérsékletűre hűlt tedd a fagyasztóba. Ha főznél vele, vagy csak egyszerűen egy egyszerű vacsorát tennél különlegesebbé, csak egy-két darabot kell elővenned belőle.

Alaplé

Nagyon sok recepthez szükség van alaplére, de lássuk be, ritkán állunk neki húslevest főzni mielőtt elkészítenénk egy egyszerű rizottót. Ilyenkor jön jól, ha a vasárnapi ebédből megmaradt húslevest a jégkocka tartóba adagolva lefagyasztjuk. Amikor szükség van rá, csak kiveszel egy kockányit a fagyasztóból és már használhatod is!

Ravioli

Ez a klasszikus olasz töltött tészta étel akkor a legszebb, ha ugyanakkora darabokat sikerül előállítanunk. Lássuk be azonban, hogy ez korántsem olyan egyszerű, szakad a tészta, kijön a töltelék és amúgy sem lehet összetapasztani a részeket szépen. Ilyenkor kapd elő a jégkocka tartót, terítsd rá a tésztát lazán, nyomkodd a mélyedésekbe és tedd bele a tölteléket. Most boríts a tetejére egy másik tésztalapot nyomd őket egymásra és tedd pár percre vissza a fagyasztóba. 5 perc után ki tudod borítani egyben a tésztádat és szépen körbevágni késsel.

Ugye máris más szemmel nézel a jégkocka tartódra, ugye?

Nézd meg ezt is!

A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

Ne stresszelj a tűzhely felett szenteste! A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka a megfelelő …