Főoldal / Csináld magad / 4 dolog, amitől életre kel az otthonod

4 dolog, amitől életre kel az otthonod

Nyáron a jól megérdemelt pihenés és nyaralás mellett érdemes időt és energiát szakítanod arra is, hogy kicsit megújítsd az otthonod. Egyébként is azt mondják, jó dolog, ha néhány évente átrendezed a lakást és lecserélsz bizonyos bútordarabokat vagy berendezési tárgyakat. 

 

Ha a szabit kreatív pihenéssel akarod tölteni 

és a nyár utolsó hónapjában kicsit kicsinosítanád a lakást, 

akkor már mondjuk is, hogy csináld!

 

  • A fa bútorok természetessége

A fa bútor az, ami elég valószínű, hogy sosem fog kimenni a divatból. Csupán csak a design változik, a kivitelezés és persze sokszor a bútorok funkciója is. Ma már a különböző és nemzetközi trendeknek köszönhetően nem feltétlenül használati tárgyként jelennek a bútorok az otthonokban, hanem sokszor csak esztétikailag gyönyörködhetünk bennük. A fa alapanyagból készült bútorok egyébként könnyen felújíthatóak és átfesthetőek. Vagyis a kreativitásodnak szinte semmi sem szab határt. Rendkívül népszerű ma a vintage stílus, a dekupázsozás és a természetes alapanyagú festékek, mint a tejfesték és a krétafesték. A neten szuper jó ötleteket össze lehet már szedni, menj te is, szemezgess kedvedre és újítsd fel régi fa bútorokat, hajrá!

 

  • Élettel töltik meg a lakást a növények

A szobanövények szinte mindenhez szuperül passzolnak és minden helyiséget nagyon fel tudnak dobni. Ha nem szeretsz sokat vesződni a növényekkel, akkor is érdemes, ha 1-2 növényt elhelyezel a lakásban, mert élettel töltenek meg minden helyiséget. És ma már számos olyan szobanövényt tudsz vásárolni, ami nem sok időt és gondoskodást igényel, heti egy locsolással vígan eléldegélnek. Nyugodtan tegyél a mosdóba és a fürdőszobába is ilyen dísznövényt, mert erősítik a hely atmoszféráját és pozitív, relaxáló hangulatot teremtenek.

 

  • Színek kavalkádja

Ha már említettük a bútorfelújítást a nyár és a szabi remek alkalom arra is, hogy a már megunt és akár unalmas színű falakat átfesd otthon. Akkor sincs baj, ha nem tetszik majd a végeredmény, legfeljebb átfested még egyszer. Kedvedre kísérletezhetsz a színekkel. Ez remek közös program is akár a pároddal, akár a családoddal csinálod, és a közös munka nagyon jól összehozza az embereket is. Ma nagyon divatos az élénk színeket vegyíteni a pasztel színekkel, akár egy szobán belül is, mert nagyon megnyitják térben a helyiséget és fel is dobja a szoba hangulatát. 

 

  • Illatos illatok

Az illatok, illóolajok és illatosítók nemcsak a hangulatunkat képesek visszatükrözni, hanem szervezetünkre és a szoba, a lakás légkörére is nagy hatást tudnak gyakorolni. Például a levendula és a citromfű illata megnyugtat mindent és mindenkit, a borsmenta és az eukaliptusz pedig még a levegőt is fertőtleníti. Arról nem is beszélve, hogy nyáron, mikor a nagy melegben szinte csak este és éjjel tud az ember szellőztetni, napközben a szoba levegője felettébb áporodottá válhat. Ezért érdemes légfrissítőket és különböző kellemes illatokat bevetned neked is.

 

Használj te is a lakásod, az otthonod valamennyi szobájában 

General Fresh termékeket a kellemes illatokért!

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …