Főoldal / Csináld magad / Virágültetés kreatívan

Virágültetés kreatívan

Itt a tavasz, a virágültetés és veteményezés szezonja, amikor nemcsak a természet újul meg körülöttünk, de mi magunk is széppé varázsolhatjuk az udvarunkat, vagy akár a balkonunkat, verandánkat. Ha te is szereted csinosítani a kertet vagy az erkélyt, és szeretnéd mindezt kreatívan és ötletesen megvalósítani, akkor van számodra 5 fantáziadús ötletünk.

Próbáld ki az egyiket, vagy akár mindegyiket és dobd fel vele az udvarodat!

Képzeld el, mennyire hangulatos lesz majd ott  üldögélni a meleg nyári estéken, a sok gyönyörű virág és színes virágtartó, virágláda között.

 

  • Bőrönd, nemcsak utazáshoz

Nálatok vagy a nagyszülőknél is tele van a padlás régi, már nem használt bőröndökkel? Akkor cipeld le onnan ezeket, porold le, és egy kis tisztítás után hasznosítsd újra őket, mint virágtartó ládákat. A kopott koffert akár le is festheted, a harsány, élénk színek rendkívül jól mutatnak az udvaron.

 

  • Teáskanna a kertben

Letört a teáskanna füle, vagy kicsorbult? Ne dobd ki, ugyanis a teáskannák is szuper virágcserepek, virágtartó edények tudnak lenni. És mivel általában ezek a kannák dekoratívak, festve és díszítve vannak, csodálatos virágcserepek válnak belőlük, és klasszul mutatnak bennük a virágok is.

 

  • Kanalas virágtartó

Van otthon egy csomó régi kanál, ami csak a helyet foglalja a konyhában és a konyhaszekrényben? Ne tárold tovább feleslegesen, vagy ne vesd  a szemétbe ezeket a kanalakat sem, ugyanis rendkívül jól mutatnak, mint virágtartók. A kisebb cserepes virágokat – akár éppen a kannába ültetett növényeket – könnyen rá tudod akasztani ezekre a kanalakra, mert elbírják és nagyon jól mutatnak majd egy lugasra felakasztva.

 

  • Hajó a szárazföldön

A garázsban régóta áll már a csónak, és ezer éve nem használtátok? És amúgy is, elszállt már felette az idő, vagyis kissé korhadt és öreg már a csónak? Akkor inkább ne a vízre tedd a csónakot, hanem maradj vele a szárazföldön és ültess bele szebbnél szebb virágokat. Akár azt is megcsinálhatod, hogy csak az orrába meg a far részbe teszel növényeket, így középre be tudtok ülni, sőt, akár egy kis limonádés asztalt is be lehet oda tenni, és a jó időben lehet sziesztázni a virágos hajóban.

 

  • Konzervdoboz kaspónak

Ahogy a kicsorbult teáskanna, úgy az üres, akár már rozsdás konzervdoboz is szuper ötlet virágcserépnek. Ezeket is könnyen le tudod festeni, és akár több, változatos színben pompázhatnak ezek a retro virágkaspók. Akár egy fa állványzatra, vagy lugasra akasztod fel, nagyon jól fognak mutatni. A felakasztott konzervdobozokat, színes kaspókat akár még kinti égősorral, vagy lampionokkal is körbeveheted, így igazán hangulatos helyet teremthetsz az udvaron vagy az erkélyen.

Nézd meg ezt is!

A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

Ne stresszelj a tűzhely felett szenteste! A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka a megfelelő …