Főoldal / Életmód / Gyerkőc és kutya – megférnek egymás mellett?
kutya

Gyerkőc és kutya – megférnek egymás mellett?

Jó ötlet a házikedvenc a gyerekes családba?

Talán minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor boci szemekkel a szülők elé áll, és felveti egy háziállat, például egy kutya befogadásának az ötletét. 

Hogyan cselekszünk jól ilyenkor?

a.) Azonnal igent mondunk rá.
b.) Komoly, határozott arcot vágva nemet mondunk és érvelünk a döntésünk mellett. 
c.) Átgondoljuk a kérést és mérlegeljük a helyzetet.

A jó válasz talán a c., ugyanis ha demokráciát szeretnénk a családban, akkor mindenképp érdemes megfontolni a gyerkőc kérését.

kutya

Mi történne, ha a családba kerülne egy kutyus?

  1. Meg kellene beszélni a gyerekkel az állattartás szabályait.
  2. Fel kell venni a kapcsolatot egy kutya vagy állatmenhellyel, és az adott helyre specifikus örökbefogadási szabályokról tájékozódni.
  3. Az egyik legizgalmasabb rész: a kutyus kiválasztása, akár előzetesen online, majd azután élőben.
  4. Ezt követően jön a szimpátia próbaidő, hogy megnézzük, kijövünk-e egymással, és hogy a gyerek is szeretettel fogadja-e az új családtagot, képes-e valóban gondoskodni róla.

Milyen hatása lehet a kutyusnak?

Habár lehet, hogy az összeszokás ideje alatt nehéz és bonyolult lesz összehangolni a kutyust a teendőkkel, és kialakítani a harmóniát, ám idővel ez változik. A gyerek és a kutyus között barátság és bizalom alakulhat ki. Megölelheti a gyerkőc a kutyát, amikor szüksége van rá, kiöntheti neki a szívét, illetve állandó játszópartnerei lehetnek egymásnak. Sőt, a kutyus miatt a gyemeknek több kedve lesz a szabadban lenni, így többet mozog majd a friss levegőn.

+ EGY ÉRV: Egy finn kutató kiderítette, hogy a kutyatartás emberekre gyakorolt pozitív hatásait már csecsemőkorban ki lehet mutatni. Többek között jóval kevesebb betegséget kapnak el, mint a kutya nélküli családok babái.

kutya

Természetesen az, hogy a gyerkőc és a kutya megférnek-e egymás mellett, mindig az adott állattól és gyermektől függ. A család legkisebb és legszőrösebb tagja azonban semmiképp sem zárják ki egymás jelenlétét! Ha nem zárkózunk el teljesen a háziállattartástól, egy esélyt érdemes adni a dolognak!

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …