Főoldal / Házi Praktikák ! / Rezsicsökkentés – 7 tipp, hogyan minimalizáld fogyasztásod
rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés – 7 tipp, hogyan minimalizáld fogyasztásod

A számlákon egyre nagyobb összegek szereplnek a rezsicsökkentés rendszerének módosítása óta sokan szembesülhetnek ezzel a problémával. Azért, hogy a számlák kifizetése után mégis maradjon valami a pénztárcákban, összegyűjtöttünk néhány praktikát, amelyek egyszerűen alkalmazhatók, mégis jelentősen csökkentik a kiadásokat.

Állj le a hűtő nyitogatásával!

Valld be, hogy időnként te is nyitogatod a hűtő ajtaját. Mindannyian tudunk ezzel azonosulni, de sajnos ez egy rendkívül rossz szokás. A hűtő légterébe bekerül a meleg és nedves levegő, amit a szerkezetnek le kell hűtenie. Ez fokozott áramfelvétellel jár, ami szépen lassan pénzt vesz ki a zsebből.

rezsicsökkentés

A töltőt csak a kellő időpontba helyezd áram alá!

Tudtad, hogy a töltő még akkor is fogyaszt áramot, amikor a telefonod éppen nem töltődik? Bizony!

Szellőztess okosan!

Csinálj huzatot, és inkább többször 5-7 percet , mint egyszer 30 percet szellőztess. Nehéz visszafűteni a szobákat, ha teljesen lehűlt. És persze a szellőztetés előtt soha ne feledkezz meg a fűtés kikapcsolásáról!

Ne engedd, hogy elfolyjon a pénzed!

Több liter vizet is megtakaríthatsz, ha nem hagyod nyitva a csapot fogmosás közben. Csak akkor nyisd meg a csapot, ha valóban vízre van szükséged, vagy még jobb, ha a szükséges mennyiséget kiöntöd a pohárba és abból fogyasztassz vizet, amikor öblögetni szeretnél.

Mindig használd a villanykapcsolót!

Nincs szükség villanyra, ha nem tartózkodsz az adott helyiségben! Kapcsold le ott a villanyt, ahol épp nincs senki, még akkor is, ha hamarosan tervezed újra felkeresni azt a szobát! Ki tudja, hány ebéd ára kijönne abból a pénzből, amit ezáltal megspórolhatsz?!

A lámpaválasztásnál a takarékosság legyen az elsődleges!

Használj led lámpákat a sima, hagyományos izzók helyett, mert jóval kedvezőbb a fogyasztásuk! Mi több, manapság nagyon divatosak az öntapadó led fénysorok. 

Legyen rövid a zuhanyzás!

A rövidebb idejű zuhanyzás, nemcsak környezetbarát, de rengeteg vizet, ezáltal pénzt is tudsz spórolni vele. Persze, ezt mind hallottuk már, de vajon alkalmaztuk-e már a gyakorlatban?

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …