Főoldal / Fertőtlenítés / Fertőtlenítés természetesen

Fertőtlenítés természetesen

Néha nem árt, ha a megszokott erős, vegyszeres tisztítószereket környezetbarátabb, kíméletesebb, természetes fertőtlenítőszerekkel egészítjük ki. Cikkünkben megosztjuk veled, hogy melyek a legjobb ilyen természetes, fertőtlenítő hatású anyagok.

Ecet

Az ecet hatékony fertőtlenítő, amit már generációk óta gyakran használnak a háziasszonyok a takarítás során. Kiváló trükk ruhák fertőtlenítéséhez, adalékként hozzátéve a mosáshoz. Csempézett felületek és szaniterek tisztításához is alkalmas. Ráadásul a fertőtlenítő hatás mellett hatékonyan távolítja el a vízkövet és szappan lerakódásokat is.

Teafaolaj

A teafaolaj már régóta ismert baktérium- és gombaölő hatásáról. Leginkább a levegő fertőtlenítésére ajánljuk. Párologtass teafaolajjal legalább naponta egyszer, és nemcsak kellemes illatú lesz a lakás, de a levegőt is hatékonyan megtisztíthatod.

Gyógyszertári alkohol

Az 50%-nál erősebb gyógyszertári alkoholt leginkább a különböző használati tárgyak fertőtlenítéséhez ajánljuk, mint a mobiltelefon, szemüveg, a gyerekek játékai, stb. De a villanykapcsolók, kilincsek, üvegfelületek tisztításához is tökéletesen alkalmas.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna egy igazi természetes csodaszer. Fertőtlenít, szagtalanít és az enyhébb dugulásokat is megszünteti. Kiváló fürdőszobai és konyhai tisztítószer, jól feloldja a lerakódott szennyeződéseket, de használhatod akár bútorok tisztításához is, vízben feloldva, egy szivaccsal áttörölve a bútorok felületét.

Te milyen természetes fertőtlenítőt szoktál használni?

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …