Főoldal / Gyereknevelés / Itt a suli vége! Programötletek a nyári vakációra
suli

Itt a suli vége! Programötletek a nyári vakációra

A gyerekeknek óriási boldogság, a szülőknek viszont hatalmas kihívás – a nyári szünet mindenkinek mást jelent. Persze azt senki nem bánja, hogy a reggeli sietség az oviba, suliba véget ér, viszont a mindennapos elfoglaltságról már nem könnyű gondoskodni. Persze ma már rengeteg különféle tábor közül lehet választani, ám ha a szülők időbeosztása is engedi, semmiképp sem javasolt az egész nyarat ezekkel betáblázni, hiszen a pihenésre is kell, hogy idő maradjon. 

Nézzük is, milyen szuper, kapcsolaterősítő, költséghatékony programokkal lehet elütni a nyári szünetet!

Kirándulás

Remek program lehet egy közeli réthez, esetleg patakhoz való ellátogatás. Nem kell komplex, távoli kirándulásokat szervezni, egy ilyen egyszerű program is hihetetlenül boldoggá teheti a gyereket, főként ha együtt van a család. Lehet futkorászni, pancsolni, játszani – akarhat ettől többet egy gyerek?

Piknik

Ha a kirándulásra csak ritkán van mód, az is jó buli, ha biciklire pattantok és kitekertek a közeli parkhoz, ligethez vagy tóhoz és piknikeztek egyet. Egy pakli kártya, egy labda vagy egy vizipisztoly csak még inkább feldobja a hangulatot.

Főzés

Töltsétek együtt az időt a konyhában is! Bízz néhány feladatot a gyerkőcre, süssetek együtt valami nagyon finomat, vagy esetleg készítsetek együtt egy egészséges salátát. Ha az elkészült finomságban a lurkó keze is benne van, garantáltan meg fogja kóstolni. 

Unatkozás

Igen, jól olvasod, ez is egy program! A pszichológusok szerint az unatkozásnak személyiségfejlesztő hatása van, ugyanis ilyenkor születnek meg az aprócska fejekben azok a képek, fantáziák, amik segítenek a feszültségek feldolgozásában. Tehát ne teperj mindig azért, hogy legyen fix tennivalója a csemetének!

suli

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …