Főoldal / Gyereknevelés / VIGYÁZZ! A nyár a gyermekbalesetek szezonja.

VIGYÁZZ! A nyár a gyermekbalesetek szezonja.

Amikor beköszönt a nyári vakáció és a gyerekek kiszabadulnak az iskola padból, akkor egyszerűen nem lehet megállítani őket. Több időt töltenek a szabadban, ahol fokozottabb veszélyforrásoknak vannak kitéve. Persze a szülőnek sajnos nem jár a 2 hónapos pihenés, így nem mindig tehetjük meg, hogy gyermekeinkkel legyünk 0-24 órában és persze ne is tegyük ezt, hisz alig várták, hogy egy kis szabadság érje őket az egész éves szorgalmas tanulás után.

De mit tehet ilyenkor a szülő?

Egy önálló gyermek esetében a legtöbb, amit tehetünk, ha felkészítjük az esetleges várható veszélyforrásokra, balesetekre. Hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy milyen fontos az óvatos közlekedés és tudják mit tegyenek, ha bekövetkezik egy-egy apróbb sérülés. Legyen náluk egy övtáska, hátizsák, amit a gondos szülő megpakolhat a legfontosabbakkal.

Jó, ha gondoskodunk róla, hogy legyen náluk folyadék, néhány szendvics, zsebkendő, kézfertőtlenítő és sebtapasz. Mielőtt útnak indulnak ellenőrizzük le, hogy a megfelelő ruházatban készülnek-e elhagyni a lakást és persze az sem árt, ha bekenjük egy kis naptejjel őket, hiszen a gyerekek sokszor észre sem veszik, hogy égeti őket a nap.

gyerek sebtapasz

Fontos megjegyezni, hogy azokat a gyerekeket, akik még nem elég idősek vagy esetleg nincs veszélyérzetük, ne engedjük felügyelet nélkül a szabadba. Inkább találjunk ki olyan programokat, amihez nem kell elhagyni a lakást vagy ahol biztosan szemmel lesznek tartva. Ne bízzuk a véletlenre, legyünk mindig felelősséggel irántuk, mert tőlünk függ egészségük, testi-lelki állapotuk, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem fordítunk rá kellő figyelmet, hogy a nyáron biztonságban teljen minden napjuk.

Nézd meg ezt is!

Őszibarack mousse torta

Őszibarackos mousse torta

Szeretnél valami különlegeset alkotni a konyhában, ami nem csak ízletes, de látványos is? Az őszibarack …