Főoldal / Ápoltság / 5 házi praktika, hogy elűzd a szúnyogokat

5 házi praktika, hogy elűzd a szúnyogokat

A zavartalan nyári estéket nagyban beárnyékolhatja néhány nem várt vérszívó megjelenése, akik csípéseikkel a következő napokat is kellemetlenné tehetik.

Íme néhány egyszerű, otthoni módszer, mely segíthet elűzni őket bőrünk közeléből.

1. Űzd el őket a számukra kellemetlen illatokkal! Ilyen például a citromfű, szegfűszeg, eukaliptusz illata. Pár csepp illóolaj ezekből az illatokból és máris menekülnek a kis “barátaink”, számunkra viszont még kellemesebbé varázsolják az estét ezek a nyugtató aromák.

2. Az almaecet magához vonzza a szúnyogokat! Tegyél egy tálkába almaecetet, mely azonnal eltereli a szúnyogok figyelmét rólad.

3. Szereld fel az ablakokat szúnyoghálóval! Ha még esetleg nem tetted volna meg, akkor hidd el, jobban jársz, ha mihamarabb pótolod a hiányt, mert néha jó érzés nyitott ablaknál a tücskök ciripelése mellett elaludni, de ha közben folyton egy újabb csípésre kell felriadnod, akkor a békés estének nyoma sem lesz.

4. Vedd el a kedvét fokhagymával! Ha eszel egy kis fokhagymát, akkor meglehet, hogy a barátokat is elűzöd vele, de a szúnyogokat biztosan. A bőrödön kipárologva megérzik az “illatát” és meglátod, nem lesz merszük a közeledbe jönni.

5. Szerezz be egy Kakassarkantyút! Ez a mutatós növény ugyanis olyan erőteljes illatot bocsát ki magából, amit a szúnyogok nem tudnak elviselni. Érdemes az ablak közelében elhelyezni, hogy még csak kedvük se legyen áttenni a lábukat a “küszöbön”.

Próbáljatok ki néhány praktikát a fentiek közül és alkalmazzátok a számotokra leghatásosabb ellenszert. A házi praktikák mellett természetesen számos mesterséges riasztó is van a piacon, amik szintén nagy segítséggel lehetnek majd, hogy mihamarabb elűzzétek a kellemetlenkedő “vendégeket”.

Szúnyogmentes nyarat kívánunk mindenkinek! 😉

unitox szúnyog

Nézd meg ezt is!

Tökéletes szúnyirtó.

Hogyan védekezzünk bombabiztosan a szúnyogok ellen

Ahogy beköszönt a nyár és megérkeznek a melegebb hónapok, a szúnyogok rögtön megjelennek. Ezek a …