Főoldal / Házi Praktikák ! / 1 perc alatt illatos lehet a függönyöd, így csináld!

1 perc alatt illatos lehet a függönyöd, így csináld!

A függönymosás kevés háziasszony kedvenc házimunkái közé sorolható, hiszen gondoljunk csak bele mekkora macera! Felmászni a függönycsipeszek magasságáig, majd egyesével megszabadítani tőle a függönyöket. Arról nem beszélve, hogy nem is fér bele minden függöny egyszerre a mosógépbe, így ha minden függönyt ki akarunk mosni, akkor jó néhány mosást végig kell csinálnunk. Aztán újra mászhatunk fel a létrán, hogy ismételten egyesével visszacsíptessük a függönyt a csipeszekre. Még bele gondolni is fárasztó ebbe a műveletbe, nem igaz?

De amikor végeztünk az akár egy napig is tartó elfoglaltsággal a frissen mosott függöny illata, ami ilyenkor körbe lengi a lakást, feledteti velünk a nagy feladattal járó bosszúság minden pillanatát. Ezt a tortúrát azonban évi egy vagy két alkalomnál többszöri biztosan nem csináljuk végig, pedig milyen jó lenne gyakrabban érezni a frissen mosott függöny illatát az otthonunkban.

A textíliák hamar magukba szívják nemcsak a kellemes, de a kellemetlen szagokat egyaránt. A sütés, főzés, a dohányzás, az utcáról beáramló szmog, régebbi lakásokban a doh, penész és egyéb kellemetlen szagokat, mind felveszik a különböző szövetek, a függönyök pedig-vékony anyaguk következtében-még gyorsabban eltelítődnek ezekkel a szagokkal. Akármennyit szellőztethetünk, de egy idő után rányomja otthonunk illatára és harmóniájára a bélyegét, a mindent magába szívó függöny szaga.

Ha nincs kedvünk vagy időnk kimosni az ablakainkat díszítő textíliákat, könnyen lehet orvosolni a helyzetet, különböző textilfrissítő spray-k segítségével. Elég hetente egy-két alkalommal ráfújni a függönyeinkre és máris frissesség és tisztaság érződik otthonunk minden egyes területén. Akár olyan illatok közül is válogathatunk, mint a tavaszi szellő, nyári hangulat vagy a frissen nyílt virág, így a hangulatunkhoz tudjuk alakítani a lakásunk üdeségét.

A kipróbált termékek közül, igazi kedvenc a háromféle illatban is kapható Brado Club textilfrissítő spray, ami tényleg sokáig tartósan érezhető otthonunkban. A legjobb, hogy egy pillanat alatt illatos és friss lesz minden függöny, nem kell napokat rászánni a tisztításukra. Gyors segély, ami minden praktikus háziasszony otthonában jól fog jönni!

függ 2

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …