Főoldal / Házi Praktikák ! / Tavaszi nagytakarítás, a leghasznosabb trükkök!

Tavaszi nagytakarítás, a leghasznosabb trükkök!

A tél lecsengése után újraéled a természet. Ezzel összhangban a lakásunk újraélesztése is fontos feladat, hogy felkészülve várjuk a jó időt. Télen a lakás tisztán tartása nehezebben megy. A rövid nappalok és hideg miatt kevésbé van kedvünk nekilátni egy nagyobb takarításnak, pluszban a fűtésszezon miatt keletkező por hamar újra szennyezi otthonunk.
Tavasszal minden háziasszonynak nagy feladat elé kell állnia, kitisztítani a lakás minden egyes zugát, hogy otthonunkban ugyanaz  a frissesség köszönjön vissza, mint a kinti levegőben.

Ez a feladat legtöbbünk számára nem tartozik a kedvenc tevékenységek közé, de pár trükkel felgyorsíthatjuk és egyszerűsíthetjük a ránk váró munkát!
1. Felülről lefelé kezdd a takarítást!
Kezdjük a pókhálótlanítással, majd folytassuk a szekrények tetejével és így haladjunk lefelé, így nem koszoljuk össze azt, amit egyszer már megtisztítottunk.
2. Portalaníts gyorsabban!
Nemcsak azokat a polcokat kell megtakarítani ilyenkor, amiket szombatonként szoktunk, hanem minden kis zegzugot. Szedj le a szekrényekről mindent, ami mosható kis tárgy – váza, gyertyatartó, tál – szedd össze egy kosárba és mosogasd el, amíg száradnak a szekrényeket letörölheted és már csak vissza kell pakolni az apróságokat.
3. Fürdesd meg a virágjaidat!
Még a fürdőszoba takarítása előtt, állítsd be a fürdőkádba növényeidet és zuhanyoztasd le őket, így egyszerűen megszabadulhatsz a leveleikre rakódott portól.
4. Ne feledkezz meg az ecetről!
Az ablakot fényesíti, a vízkövet eltüntetni, a zsírt feloldja – mikróban, sütőben melegíts fel egy tálkában ecetet hagyd állni egy fél órát és már csak le kell törölni a zsiradékokat. Igaz, nem a finom illatáról híres, de folyamatos szellőztetés mellet gyorsan eltűnik a szúrós szaga.
5. A fürdőszobáról se feledkezz meg!
Most ne csak a szokásos takarítást végezd el itt. Mosd át a lámpát, vízkőtelenítsd a csempéket és a mellékhelyiséget is takarítsd ki alaposan a megfelelő szerekkel.
6. Vásárolj praktikus termékeket!
Nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a takarítással! Járj utána, hogy milyen termékek tudnák meggyorsítani a munkádat! Rengeteg olyan készítményt lehet már találni a boltok polcain, amik extra gyorsasággal segítenek illatos és tiszta otthont teremteni, ráadásul a pénztárcádat is kímélik! Például egy Brado Club Fertőtlenítő Spray-t több helyen is alkalmazhatsz, és a tisztaság mellet még illatot is vihetsz a kezelt felületre.
13728527_1143046982384056_754978450_o

Nézd meg ezt is!

Az illatok befolyásolják hangulatunkat.

Tudd meg, hogy melyik illat hogyan hat a hangulatodra?

Az emberi érzékeknek hihetetlen hatása van a mindennapi életünkre. Az illatok különösen erős hatást gyakorolnak …