Főoldal / Fürdő / 3 tipikus folt a fürdőszobában és a megoldás

3 tipikus folt a fürdőszobában és a megoldás

A háziasszonyok három fő ellensége a fürdőszobában a szappanlerakódás, a vízkő, és a penész. Ezektől a legnehezebb és legfáradtságosabb feladat megszabadulni. De most eláruljuk azokat a házi praktikákat, amikkel Te is könnyedén megküzdhetsz velük.

Szappanlerakódás

Te sem tudsz megszabadulni a makacs szappanlerakódásoktól? A szappan nemcsak a kád szélén hagy nyomot, de a fürdés közben keletkező maradék, még a kád vagy zuhanyzó aljára is egy szürkés réteget képez. Ezzel a trükkel azonban könnyedén megszabadulhatsz, még a régóta fennálló, már-már megkövesedett szappanfoltoktól is. Szórj a foltra egy kis szódabikarbónát, és önts rá 20%-os ecetet. A két összetevő reakcióba lép egymással, és magától elvégzi a munka nehezét. Ha egy pár percig hagytad állni, akkor egy szivaccsal dörzsöld át a felületet, ilyenkor a szódabikarbóna mint súrolószer is rásegít a hatékonyságra. Ezután öblítsd le vízzel, és máris kész a szennyeződésektől mentes, ragyogó fürdőszoba.

Vízkő

A vízkő okozta sárgás-barnás foltok a szanitereken, és fehér, zöld lerakódások a csaptelepeken bizony nem nyújtanak túl szép látványt. Az általános tisztítószerek ereje sajnos ide nem elég. Ecettel itt is szép eredményeket érhetünk el. A higítatlan ecetet töltsd egy szórófejes flakonba, majd fújd be vele az egész felületet. Hagyd hatni egy 5-10 percet, majd súrold át szivaccsal, és öblítsd le. Ha ez sem használ, akkor próbálj ki egy háztartási vízkőoldót, de vigyázz, ez nagyon erős szer, csakis gumikesztyűben dolgozz vele!

Penész

A fürdőszobai penészesedés a háziasszonyok rémálma. Ott van a sarkokban, a fugában, és a rejtett helyeken. Hiába tisztítod meg tőle a felületeket akár hetente, az újra és újra visszatér. Ez egy olyan probléma, amitől gyökerestül kell megszabadulni. Ezekre a foltokra érdemes kimondottan erre kifejlesztett tisztítószereket használni, hiszen csak ezek tartalmazzák azokat a speciális alapanyagokat, amelyek valóban képesek elpusztítani a penészspórákat. Ezen kívül a legjobb taktika a penészesedés okának kezelése, az pedig nem más, mint a nedvesség. Leginkább akkor fordul elő ez a gond, amikor a fürdőszoba nem szellőzik kellőképpen, és emiatt bent marad a pára. A jelenség ellen használj páramentesítő készüléket, így végleg legyőzhetet a fürdőszobai penészesedést.

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …