Főoldal / Házi Praktikák ! / Hogyan szabadulj meg a párától, drága készülékek nélkül

Hogyan szabadulj meg a párától, drága készülékek nélkül

A magas páratartalom kellemetlen következményeivel bizony sokan szenvednek. Ma már számos drágábbnál drágább készülék elérhető, amikkel helyreállíthatod a lakás páratartalmát, de mi most megosztunk veled pár házi praktikát, és egy valóban jó készüléket, hogy ne költsd feleslegesen a pénzed.

Gyors zuhany

Meglepődnél ha tudnád, hogy milyen rengeteg párát eredményez egy hosszú zuhanyzás. Különösképpen akkor, ha a fürdőszobád eleve nem jól szellőztethető. Ha újra meg újra felbukkanó probléma nálad a túl párás fürdőszoba, akkor jobb, ha rövidre fogod a zuhanyzást.

Zárt ajtók és ablakok

A szellőztetés általánosságban véve jót tesz a párás helyiségeknek, de esős, párás időben jobb ha csukva tartod az ajtókat és az ablakokat. Hiszen ha odakint nagy a pára, akkor a szellőztetés hatására csak bent a lakásban is nagyobb lesz.

Figyelj a szobanövényekre!

A növények földje folyton nedves, ami szintén előidézheti a könnyebb párásodást, főleg ha sok növényed van otthon. Fedd le a növények földjét egy réteg apróbb kaviccsal! Ez ott tartja a nedvességet, ahol kell, bent a földben, a növényt sem zavarja, és még jól is néz ki.

Gondoskodj a levegő mozgásáról!

A megfelelő időben, és megfelelő hatékonysággal végzett szellőztetés sokat segíthet. Száraz időben szellőztess, fontos, hogy legyen kereszthuzat, és ha valamelyik szobában nehezebben mozdul a levegő, akkor helyezz el egy ventillátort úgy, hogy rásegítsen a levegő teljes cserélődésére.

Használj Bolaseca páramentesítő készüléket!

Ez a készülék valóban hatékonyan elnyeli a levegő felesleges nedvességtartalmát, ráadásul megfizethető áron kapható. Csak elhelyezed benne a tablettát, és az végzi a dolgát. A felgyülemlett pangó vizet a vízkiöntő perem segítségével bizonyos időközönként ki kell önteni a készülékből, de ezt leszámítva semmi dolgod nincs vele. Egy tabletta 1-3 hónapig elegendő, páratartalomtól függően. A készülék sokáig megvédi lakásodat az egészségtelen mértékű nedvességtől!

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …