Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 +1 tipp, hogy hosszú életű legyen a mosogatógéped

5 +1 tipp, hogy hosszú életű legyen a mosogatógéped

A mosogatógép a háziasszonyok egyik legféltettebb kincse kéne legyen, hiszen annyi fáradtságot és időt spórolhatunk meg vele. Gondolj csak bele, hogy mennyivel könnyebb csak bedobálni az edényeket ahelyett, hogy órákon át a mosogató felett görnyednél, és súrolnád őket. Mégis ritkán foglalkozunk azzal, hogy megfelelően karbantartsuk. De most megosztunk 6 tippet, amikkel Te is megőrizheted mosogatógéped eredeti állapotát.

1.Rendszeres tisztítás

Bizony a mosogatógépet is tisztítani kell, legalább havonta egyszer, mivel a folyamatos használat során lerakódott vízkő és zsír, károsíthatja a fontos alkatrészeket, eltömítheti a szűrőket, amivel nemcsak a gép hatékonysága romlik, de az élettartama is csökken. Használj speciális mosogatógép tisztítót a célra!

2. Hatékony öblítés

A mosógépet sem indítod el öblítő nélkül, akkor a mosogatógéppel miért lenne ez másképp? Ha mosogatógép öblítőt használsz minden mosáshoz, nemcsak az edények lesznek ragyogóbbak és foltmentesek, de a vízkőlerakódásokat is megelőzheted.

3. Speciális só

A mosogatógép helyes használatához elengedhetetlen a speciális mosogatógép só használata. Ez megakadályozza a vízkő lerakódását, ami a gép apró alkatrészeinek egyik legnagyobb ellensége. Nem is gondolnád, mekkora károkat képes tenni egy kis vízkő a gépben. A sótartály, amibe a sót kell öntened, úgy van kialakítva, hogy megfelelően lágyítsa a vizet, ezzel védve a mosogatógépet.

4. Figyelj a szűrőre

Előfordulhat, hogy a szűrőnél összegyűlnek a különböző szennyeződések, ételmaradékok. Ezért nem árt, ha bizonyos időközönként ránézel, és megszabadítod a szűrőt az ilyen lerakódásoktól.

5.Használd úgy, ahogy kell

Ne felejtsd el mindig elolvasni a használati utasítást, hiszen abban fontos információkat találsz a gép szükséges karbantartásával kapcsolatban is, amiket betartva meghosszabbíthatod mosogatógéped élettartamát.

+1. A friss illatért

A mosogatógépbe kerülő zsír és ételmaradékok egy idő után előfordulhat, hogy kellemetlen szagot kölcsönöznek a gépnek. Ez ellen használj mosogatógép illatosítót, hogy edényeid és a konyhád mindig friss és illatos legyen!

Nézd meg ezt is!

7 tojásdekorációs ötlet húsvétra

Nincs húsvét tojásdekoráció nélkül! Ez a kreatív tradíció szórakozást és kikapcsolódást nyújt, bármilyen korosztály számára, …