Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 dolog, amire eddig biztosan nem használtad a körömlakklemosót.
woman holds cotton ball with nail polish remover

5 dolog, amire eddig biztosan nem használtad a körömlakklemosót.

A körömlakklemosó használatát sokan csak a manikűrözés alkalmával hasznosítják, pedig nem is gondolnád, milyen sok mindenre nyújthat megoldást ez a folyékony csodaszer.

Most adunk néhány tippet, hogy még mire használd a jövőben ezt a szúrós szagú tisztítószert.

1. Porcelántisztítás

A különféle porcelán étkészleteken az évekig tartó használat bizony nyomot hagyhat. Az elszíneződött teáskészletet azonban újjá varázsolhatod egy kis acetonos tisztítással. Amint áttörölted az acetonos vattával, mosogasd el a szokott módon és máris látni fogod, ahogy megújulva ragyog.

2. Műbőr tisztítása

A műbőr cipőkön a használat során horzsolások jelenhetnek meg, vagy oda nem illő karcolások, csíkok, melyeket egy acetonos ronggyal áttörölve könnyedén eltüntethetünk akár a repedések közül is. Próbáld ki és varázsold újjá pillanatok alatt kedvenc, elhasználódottnak tűnő cipődet.

3. Karcmentes karóra

A karóra üvegén bizony sűrűn előfordulnak karcolások, ami egy idő után zavaró lehet és előfordulhat, hogy az időt sem látjuk megfelelően. Ha az óra törhetetlen üveggel rendelkezik, akkor te is bátran neki eshetsz egy acetonos vatta segítségével. Ahogy elkezded dörzsölni, látni fogod, hogy a karcolások egyre halványabbak lesznek.(A fém részekre ne használjuk).

4. Pillanatragasztó ellen

A pillanatragasztó szinte mindenhez ragad, ha akarjuk, ha nem. A legrosszabb azonban, ha a saját bőrünket nem engedi el. Ebben az esetben vigyázz, ne kapargasd le, mert súlyosan megsértheted a bőrfelületet. Fogj egy acetonos vattakorongot és hagyd, hogy leoldja a ragasztót. Így sérülés nélkül válhatsz meg a makacs ragacstól.

5. Foltok ellen

Ha a bőrkanapén éktelenkedik egy tintafolt, akkor a körömlakklemosó máris megoldást jelent. Egyszerűen és gyorsan eltávolítja a makacs elszíneződéseket. A tintafolt és zsírfolt eltüntetésében is remekül helytáll. Nem kell mindenféle tisztítószert összevásárolni, elég csupán egy üveg acetont otthon tartani.

klakk

lakkPróbáld ki te is és tapasztald meg a saját szemeddel, hogy milyen hatékony csodaszer rejtőzött eddig a szekrényedben.

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …