Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 kreatív tipp – így használd fel a papírtörlőt
papírtörlő

5 kreatív tipp – így használd fel a papírtörlőt

A papírtörlő minden otthonban ott van, de kevesen tudják, hogy a törölgetés mellett számos egyéb felhasználási lehetőség rejlik benne. Most összegyűjtöttünk néhány nagyszerű, hasznos ötletet.

Nézzük is, hol vethető be ez az egyszerűnek tűnő, mégis rendkívül sokszínű termék.

1. Sokan a kenyeret is a hűtőszekrényben tárolják. Ezzel megpróbálják elkerülni az étel korai megromlását, azonban az állandó párás környezet miatt akár még gyorsabban is penészesedhet az étel. A kenyeret csomagoljuk papírtörlőbe, így megvédhetjük a vizesedéstől.

2. Mennyei ropogós hús? Nem csak étteremben falhatunk ilyesmit. Csak annyit kell tennünk hozzá, hogy a húsról a nedvességet leitatjuk. Így garantáltan ropogós ételt kapunk.

papírtörlő

3. Még a legjobb szakácsok is hibáznak néha. A felhasznált hús zsírossága vagy az elszámolt mennyiségű olaj hozzáadása miatt előfordul, hogy a leves tetején masszív zsírréteg alakul ki. Ettől sokan megszabadulnának, csak nem találják az optimális megoldást. A szűrőn a zsír gond nélkül átfolyik, azonban ha néhány réteg papírtörlőt helyezünk a szita aljára, a folyadék zsírmenetesen szűrődik át.

4. A gyerekeket nehéz leállítani, amikor játékról van szó. Sokszor ezt a ruhájuk bánja. A zsírkréta foltok például rendkívül makacsok tudnak lenni. Az eltávolításukra azonban van egy jó kis praktika. Tegyünk egy papírtörlőt a foltra, majd enyhén fűtött vasalóval vasaljuk rá a papírtörlőt a megszínezett területre.

5. A legbosszantóbb, amikor kifogy valami a konyhából, épp amikor nagy szükség lenne rá. A boltba nincs idő mindig elugrani, így ekkor jönnek a gyors, kreatív megoldások. Elfogyott a kávéfilter? Használjunk más szűrőt, ott a papírtörlő!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …