Főoldal / Gyereknevelés / Egyszerűsítsd le a mindennapjaidat! – kreatív ötletek szülőknek, kisgyerekekhez

Egyszerűsítsd le a mindennapjaidat! – kreatív ötletek szülőknek, kisgyerekekhez

Bizony nehéz a gyerekekkel. A kíváncsi és energiával teli lurkóknak nem egyszerű lekötni a figyelmüket és mindentől megóvni őket.

Mi most összeszedtünk négy kreatív szülői tippet, amik a mindennapokban megkönnyítik a dolgodat.

Folyton kiköpi a cumit?

Ha a gyerkőc állandóan kiköpi a cumit és az gyakran leesik a földre, akkor arra tapadnak szöszök, koszok, esetleg hajszálak, legyen bármilyen tiszta is a lakás. Amikor már megtörtént a baj, a cumiról a legjobban úgy tudod eltávolítani a szennyeződéseket, ha kifőzöd. Így eltávolíthatod róla a baktériumokat. Viszont, ha nem szeretnéd annyiszor kifőzni a cumit, arra is van megoldás.

Fogj egy jó hosszú zsinórral rendelkező héliumos lufit, és kösd hozzá a cumihoz. Így ha a gyerek kiköpi, nem esik le a földre és nem kell napi öt cumit kifőzni.

Válogatós a gyerkőc?

Egy érdekes játékkal elkerülheted vagy leküzdheted ezt a problémát. Kösd be a gyerek szemét valamivel és kezdődhet is a játék! Kóstoltass meg vele különböző ételeket és vedd rá, hogy találja ki, hogy éppen mit kóstolt meg.  Hogy izgalmasabb legyen a játék, hagyd a gyerkőcnek, hogy ő is kóstoltasson veled. Ezzel a módszerrel a gyermeked jobban vevő lesz az új ízek és ételek kipróbálására.

Oda firkál ahova nem kéne?

Nálatok is előfordult már, hogy a gyerek összefirkálta a falat? Hogy ezt elkerüld, csak egy kartondobozra lesz szükséged. Vegyél elő egy lehetőleg nagy kartondobozt, amibe bele tud ülni a gyerek. Adj hozzá színes ceruzákat és máris új élménnyel gazdagodik.

Az az olvadó, csorgó-csepegő jégkrém!

Fagyit venni a kicsiknek igen jó dolog, de annál piszkosabb. A jégkrém olvad és csöpög, ezáltal tiszta jégkrém lesz a kicsi kezecskéje és a ruhája. Hogy ezt megelőzd csak egy muffinpapírra lesz szükséged. A jégrém pálcikáját szúrd át a muffinpapíron és az majd felfogja a csepegést.

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …