Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 meglepő tárgy, amit a mosogatógépbe tehetsz

5 meglepő tárgy, amit a mosogatógépbe tehetsz

Fogadni mernénk, hogy a mosogatógéped kizárólag arra használod, amire rendeltetett, azaz az edények elmosogatására! Itt az ideje azonban, hogy szélesítsük ezt a kört! Rengeteg hétköznapi tárgyat tisztíthatsz meg, és fertőtleníthetsz biztonságosan a mosogatógépedben, amikre eddig nem is gondoltál. Nézzünk néhány példát!

Gyerekjátékok

A mosogatógépben könnyedén fertőtlenítheted a műanyag gyerekjátékokat. Arra figyelj oda, hogy kapcsold ki a magas hőfokú szárítást, használj egy gyengédebb programot, és kíméletes mosogatószert. Ugye, hogy ez mennyivel egyszerűbb módja, mint ahogyan eddig csináltad?

Sminkecsetek

Ha lusta vagy hozzá, hogy kézzel mosd ki a sminkecseteidet, itt a tökéletes megoldás! Dobd csak be a mosogatógépbe egy gyorsmosásra. Tökéletes alapossággal átmossa őket, neked pedig a kisujjadat sem kell mozdítanod közben.  Ne felejtsd el kikapcsolni a szárító programot, az ecseteknek jobb, ha a levegőn száradnak meg.

Ventilátor

A ventilátorok rácsa csak úgy szívja magába a port és a koszt. Legalább a ventilátor szezon kezdetén és végén érdemes letisztítani, hogy ne csak a port keringtesse a levegőben. Nem kell többé a nehezen hozzáférhető rácsokkal bajlódnod, ugyanis ezt is beteheted a mosogatógépedbe, ami szuper gyorsan és egyszerűen eltüntet minden porszemet és szennyeződést!

Mikro tálca

Te mikor mostad el utoljára a mikrohullámú sütőd tálcáját? Pedig nap mint nap használod, és bizony sokszor előfordul, hogy ételmaradék kerül rá. Mostantól ez is egyszerűbb, hiszen simán csak bedobhatod a mosogatógépbe, a többi edénnyel együtt.

Papucsok

Meglepő lehet, de a műanyag és gumi papucsok, strandcipők tisztítására is tökéletesen alkalmas a mosogatógép. Arra figyelj, hogy kapcsold ki a magas hőfokú szárítást, és hagyd a levegőn megszáradni ezeket. Valamint érdemes egy tisztító programot elindítani a papucsok után, mielőtt újra edényeket tennél a gépbe, csak a biztonság és a higiénia kedvéért.

Neked milyen mosogatógép trükkök jutnak eszedbe?

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …