Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 ötlet a rendezett ruhásszekrényért

5 ötlet a rendezett ruhásszekrényért

Te is tapasztaltad már, hogy egy idő után egyre nehezebb és nehezebb elpakolnod a ruháidat a szekrényed rendezetlensége miatt? Most megosztunk veled néhány tippet, amikkel könnyen rendben tarthatod a szekrényedet, és soha többet nem lesz ilyen gondod.

1. Egy nap a rendezett ruhákért

Egy jól bevált módszer – amit neked is ajánlunk – hogy legyen évente vagy félévente egy nap, amit arra szánsz, hogy rendbe tedd a ruháidat. Lehet, hogy így egy teljes napod rámegy, de az év többi napján rengeteg időt spórolhatsz ezen. Ilyenkor vedd ki az összes ruhát a szekrényből, válogasd át őket, és egy meghatározott koncepció szerint pakold vissza.

2. Egy porszem se maradjon

Ilyenkor alkalmad nyílik egyben arra is, hogy jól áttöröld a szekrényed, hiszen hiába van csukva az ajtó, ha megnézed látni fogod, hogy akkor is tele van porral. Tisztítószerrel, és papírtörlővel töröld át a polcokat, és hagyd kiszellőzni. Itt az illatosítás ideje is! Ha szeretnéd, hogy ruháid mindig frissek és illatosak legyenek, hogy öröm legyen felvenni őket, akkor a kedvenc öblítőd mellett vess be egy kis extra trükköt, és legyen egy jól bevált szekrényillatosítód.

3. Így válogass

Akkor tudsz a leghatékonyabban válogatni, ha a következő négy kategóriába sorolod, és pakolod szét a ruhákat: megtartandók, talán megtartandók, eladományozandók, kidobandók. Az utóbbi két kategóriába sorolt ruhákat már be is dobozolhatod.

4. Hogyan gondolkozz?

Ahhoz, hogy valóban olyan ruhákkal legyen tele a szekrényed, amiket hordasz is, olyan kérdéseket kell feltenned magadnak a válogatás során, mint “Megvenném ezt a ruhát, ha most látnám az üzletben?” , “ Volt rajtam ez a ruha az elmúlt 3 hónapban, vagy el tudom képzelni magamon a következő 3 hónapban?” Ha ezekre a kérdésekre “nem” a válasz, akkor bizony meg kell szabadulni azoktól a daraboktól, ha azt szeretnéd, hogy csak olyan ruhák foglalják a helyet a szekrényedben, amiket valóban szeretsz.

5. Így lesz szuper könnyű az öltözéked kiválasztása

A lényeg egy meghatározott koncepció következetes betartása. Több közül is választhatsz, fontos, hogy azt használd, ami neked a leginkább logikusnak, kényelmesnek tűnik. Lehet, hogy érdemes többet is kipróbálni, amíg kialakul, hogy melyik lesz számodra a leginkább megfelelő, de akár kombinálhatod is a módszereket.

Szezonalitás szerint

Ha ezt a rendszerezési elvet választod, akkor a ruhákat téli, tavaszi, nyári és őszi kategóriákba sorolod, és az éppen nem aktuális darabokat, akár el is pakolhatod a felsőbb polcokra, vagy a szekrény tetejére, műanyag dobozban.

Alkalom szerint

Rendezheted a ruhákat aszerint is, hogy melyiket milyen alkalomra hordod, külön kerülnek az alkalmi ruhák, amiket a munkában hordasz, stb. A különböző kategóriába sorolt ruhákat a szekrény elkülönített részeiben tárold, így könnyebben választhatod ki a megfelelő öltözéked, hiszen mindig tudod hova kell nyúlnod az alkalomhoz illő ruhákért.

Színek szerint

Színek szerint is rendezheted a ruhákat, hogy könnyebben megtaláld a hangulatodhoz illő darabokat.

Próbáld ki a tippeket, és meglátod mennyire megkönnyítik a mindennapjaidat!

Nézd meg ezt is!

7 tojásdekorációs ötlet húsvétra

Nincs húsvét tojásdekoráció nélkül! Ez a kreatív tradíció szórakozást és kikapcsolódást nyújt, bármilyen korosztály számára, …