Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 dolog, amire nem gondolsz porszívózás közben, pedig kéne

5 dolog, amire nem gondolsz porszívózás közben, pedig kéne

1.Kavargó porfelhők

Kutatások szerint, ha gyors mozdulatokkal porszívózol, akkor csak felkavarod a koszt a lakásban. A por a levegőbe kerül a padlóról, és nem tudja a porszívó felszívni. Ezért fontos, hogy odafigyelve, lassan mozgasd a porszívót.

2. A porzsák kiürítése

A porzsák ürítésével több probléma is lehet. Egyrészt általában az emberek nem ürítik olyan gyakran, mint ahogy kéne. Az ideális az lenne, ha minden takarítás előtt ki lenne ürítve vagy cserélve. Másrészt pedig sokkal nagyobb óvatossággal kéne végezni a kiürítés folyamatát. Ugyanis az összegyűjtött por és kosz között veszélyes baktériumok tenyésznek. Ha nem elég óvatosan üríted, akkor a levegőbe kerülő porral belélegezheted, illetve visszajuttathatod a lakásba ezeket a baktériumokat. A legjobb a porzsákot a házon kívül, a szabad levegőn üríteni, és közben takard le a szád és az orrod.

3. A változatosság lehetősége

A legtöbb porszívó csomagolása, több szívófejet is tartalmaz, mégpedig azért, hogy minden felülethez, a lehető leghatékonyabban juss hozzá. Ha nem használod ezeket a szívófejeket, akkor nem lesz olyan alapos a takarítás. Pl. használd a kisebb fejeket a sarkokban, mind a padlón, mind a plafonon, valamint a díszléceknél. Különböző fejet kell használni a bútorok portalanításához is. Ezen kívül a parkettát, és kő burkolatot érdemes a kefék kihajtása nélkül, a szőnyegeket pedig kihajtott kefékkel porszívózni.

4. A felszabaduló kellemetlen szagok

Észrevetted már, hogy porszívózás közben kellemetlen szagok ülnek meg az otthonodban? Van rá megoldás! A General Fresh porszívó illatosító rúdjai kellemes illatot árasztanak a szobában porszívózás közben. A betétet helyezd porszívózás előtt a porzsákba. Az a porzsákon áthaladó levegőben megköti a kellemetlen szagokat és kellemes illattal tölti meg a helyiséget. Használható hagyományos porzsákos, cserélhető porzsákos és portartós porszívókban is.

5. A porszívó takarítása

Bizony néha magukat a takarító eszközöket is jól meg kell tisztítani, hogy hatékonyan végezhessék a munkájukat. Gondolj csak a rengeteg szennyeződésre, amivel érintkezik. Havonta legalább egyszer érdemes áttöröldöd egy kis fertőtlenítőszerrel az egész porszívót, különös tekintettel a fejeket. A mosható porzsákokat pedig rendszeresen ki kell mosni.

Nézd meg ezt is!

7 tojásdekorációs ötlet húsvétra

Nincs húsvét tojásdekoráció nélkül! Ez a kreatív tradíció szórakozást és kikapcsolódást nyújt, bármilyen korosztály számára, …