Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 tipp a szandál szezonra, a gyönyörű, puha lábakért

5 tipp a szandál szezonra, a gyönyörű, puha lábakért

Mostantól élvezhetjük a csodálatos tavaszi-nyári időjárást, az egyre kellemesebb, fokozatosan felmelegedő időt. A csinos szandálok is lassan előkerülhetnek a cipősszekrényekből, ezért arra gondoltunk, hogy megosztunk most veled néhány tippet, hogy a lábad is felkészíthesd a szandál szezonra.

1.A bőrkeményedések hatékony eltávolítása

A bőrkeményedések igazán hatékony eltávolításához használhatsz fém sarokreszelőt vagy habkövet is, de a legjobb megoldás a mikrokristályos reszelő. Fordítsd különös figyelmet a talpak élére és a sarkakra, hiszen itt hajlamos a leginkább a bőr a kiszáradásra, repedezésre. Az elhalt bőr eltávolítását sokan vizes bőrfelületen végzik, pedig ha szárazon csinálod, akkor sokkal eredményesebben megszabadulhatsz ezektől a részektől. Addig ismételd ezt a folyamatot, amíg nem érzed a bőröd teljesen simának, de vigyázz, nehogy túlzásba ess, mert az fájdalmas is lehet!

2.Rendszeres lábfürdő

Te is megérdemelsz egy kis relaxálást! Havonta egyszer, legalább 15 percig áztasd a lábad egy kellemes lábfürdőben! Engedj meleg vizet egy olyan tárolóba, amiben kényelmesen áztathatod a lábad. Tegyél a vízbe tusfürdőt, habfürdőt, fürdősót, esetleg finom illóolajokat, azaz bármit, amitől kellemesebb lesz az élmény, és lazulj el, míg a bőröd szépen puhává varázsolja a fürdő.

3.Lábápolási rutin

Kényeztesd a lábad ápoló készítményekkel! Vezess be egy alapos ápolási rutint, amikor heti rendszerességgel gondoskodsz a lábad hidratálásáról. Ilyenkor masszírozd át őket egy lábápoló krémmel, majd vegyél rá egy zoknit és hagyd, hogy a jótékony hatóanyagok csodássá varázsolják a bőröd.

4.A természetesen is gyönyörű körmökért

Ha ki van száradva és emiatt nem esztétikus a körömágyad, akkor használj kifejezetten erre a célra szánt ápoló olajat. Ezek az olajak gondoskodnak róla, hogy egészséges maradjon. A szép körmökért néha hagynod kell pihenni a körmeid. Ebben az időszakban a színes körömlakkok helyett használj átlátszó körömerősítő, ápoló lakkokat!

5.Frissítő a lábnak

A nyári papucsokban, szandálokban, és persze a nagy melegben előfordulhat, hogy jobban izzad a lábad, ami egyben kellemetlen és kényelmetlen. Szerencsére a lábizzadás és a kellemetlen szagok ellen használhatsz speciális lábfrissítő spray-t, hogy mindig makulátlan legyen a lábad!

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …