Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 tipp, hogy a hó végére több maradjon a konyhapénzből

5 tipp, hogy a hó végére több maradjon a konyhapénzből

Otthonunk szíve a konyha. Itt történik a varázslat, de persze ahhoz, hogy különleges falatok kerüljenek elő innen, mindent meg kell vennünk a főzéshez és falatozáshoz, amiket a konyhapénzből kell beszereznünk. A konyhapénz azonban gyorsan fogy, és ha nincs miből megvalósítani a varázslatos ételeket, akkor oda a csoda. De sok olyan apró ötlet és trükk létezik, amivel a spórolás és a felejthetetlen ízélmények együttjárnak.

A pénzmegtakarítás nem csak annyit jelent, hogy mostantól zsíroskenyéren kell élnie a családnak. Ha odafigyelsz és megfogadod hasznos kis tippjeinket, akkor ezek a megtakarítási praktikák az idő múlásával természetesek lesznek, ezért soha ne gondold, hogy nem érdemes valamit tenni néhány fillér megtakarítása érdekében.

1. Rejtsd el a harapnivalókat

Ha nem rejted el a család elől a snackeket és édességeket, akkor bizony egy szempillantás alatt el fog fogyni minden, aztán szinte naponta töltheted fel a nasikészletet. Ez nagyon sok felesleges kiadást jelent, így jobban jársz, ha csak te tudsz arról, honnan kerülnek a tányérra a harapnivalók és megálljt tudsz parancsolni, ha elkapja a családot a gépszíj és mindent be akarnak falni.

2.Ne feledkezz meg a mélyhűtőről

Sokszor a maradék hús, zöldség, esetleg kész étel is a mélyhűtőben végzi azzal a gondolattal, hogy majd jó lesz hozzányúlni, ha épp nincs otthon friss alapanyag.

Ebből sok esetben az lesz, hogy felhalmozódik rengeteg fagyasztott étel, mert természetesen mindig a frisshez nyúlunk, és a maradék újra, meg újra bekerül a fagyasztóba. Kezdd el felhasználni a mirelit dolgokat és ne várd meg, hogy több évet pihenjenek a hidegben a húsok. Hétvégén nyúlj a mélyhűtő mélyére és főzz valami finomat a meglévő alapanyagokból, ne vásárolj feleslegesen, ha van otthon miből főzni.

3.Az egyszerű ételek is lehetnek különlegesek

Tartózkodj az egzotikus összetevőktől és a méregdrága húsoktól, amelyek mindig többe kerülnek. Ha le akarod nyűgözni a családot, akkor az olcsóbb húsokból és összetevőkből is főzhetsz valami nem mindennapit, csak egy jó recept kell hozzá. Fordíts időt új receptek felfedezésére, amikkel a megszokottól eltérő ételeket tudsz majd készíteni, akár a legolcsóbb húsokból is.

4.Nem kell egy egész csirke a húsleveshez

Ne vásárolj több kiló csirkehúst a leveshez, amikor a csirke csontjából is ugyanolyan ízletes levest készíthetsz.

Ha a spórolás fontos, de a húsleves sem hiányozhat a vasárnapi asztalról, akkor próbáld ki kevesebb hússal és több zöldséggel.

5. Készíts saját kenyeret

Ne gondold, hogy akkora dolog kenyeret készíteni! Ráadásul a kenyér az egyik legfőbb dolog, amellyel pénzt takaríthatsz meg, akárcsak a zsemle és a pizzalap – amihez nem kell feltétlen dagasztó gép és kenyérsütő, hiszen kézzel készítve, sütőben megsütve is ugyanolyan finom lesz. Ha egyszer kipróbálod, rá fogsz kapni a kenyérsütésre!

Reméljük ez a néhány tipp segít a spórolás során és új ötleteket adott neked, amelyeket akár már a mai naptól megvalósíthatsz.

spórolás

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …