Főoldal / Gyereknevelés / 5 tipp, hogy otthon is jól teljen a Gyermeknap!

5 tipp, hogy otthon is jól teljen a Gyermeknap!

Sajnos az idei Gyermeknap szokásos programjai lehet, hogy elmaradnak, de az is lehet, hogy az esetleges enyhítések ellenére sokan úgy döntenek, hogy a biztonság kedvéért még otthon ünnepelnék meg ezt az eseményt. Ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel otthon is izgalmasan telhet a Gyermeknap.

1. Családi piknik a kertben

Ünnepeld meg ezt a különleges napot a gyermekeiddel egy klasszikus piknik keretében, a kertben! Készítsd össze a szendvicseket, gyümölcsleveket, egy takarót, és irány a kert! Ez a piknik a családról szól és arról, hogy tartalmas időt tölts a gyerekekkel. Készítsd el a kicsik kedvenc ételeit és italait, hiszen ez a nap róluk szól!

2. Mozi maraton

Szervezz egy mozi maratont a gyerekek kedvenc meséivel! A kicsik nagyon igénylik, hogy együtt legyen az egész család, és biztosan szeretni fogják, hogy ezt összeköthetik a kedvenc meséikkel is. Ne feledkezz meg a pattogatott kukoricáról sem! Egy ilyen programmal különleges Gyermeknapi emlékeket adhatsz nekik!

3. Pizza party

Készítsetek a gyerekekkel együtt pizzát! Így nemcsak a finom falatokkal ünnepelhettek, de a játékos, közös sütés is lefoglalja és szórakoztatja majd a kicsiket! Itt találod egy korábbi, szuper egyszerű pizza receptünket!

4. Kincskeresés

Egy játék, ami a kalandról és a képzeletről szól, valamint kihozza a gyermekek mindenre kíváncsi természetét. A kincskeresés a tökéletes elfoglaltság, amivel ösztönözheted a kicsik kalandvágyát és játékszeretetét, ráadásul egy egész napon át lefoglalhatod és szórakoztathatod vele őket!

5. Kvíz

Rendezz egy kvíz party-t, amiben jeleskedhetnek, hogy sikerélményük lehessen! Állíts össze egy kérdéssort a kedvenc meséikből, vagy fordítsátok meg a szerepeket, és legyenek a gyerekek azok, akik vezetik a kvízt és felteszik a kérdéseket, a felnőtteknek pedig válaszolniuk kell, hogy bebizonyítsák mennyire is ismerik azokat a bizonyos meséket. A gyerekeknek biztosan tetszeni fognak a vicces helyzetek, amik kerekedhetnek ebből.

Kellemes Gyereknapot kívánunk!

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …