Főoldal / Házi Praktikák ! / Ötletek egy nagyszerű erkély megtervezéséhez

Ötletek egy nagyszerű erkély megtervezéséhez

A terasz a lakás fontos eleme lehet, amelyre azonban sokan mégsem fordítanak elegendő hangsúlyt. A helyiséget megannyian csak tárolóként, ruhaszárítóként, vagy régi kacatok raktáraként használják, pedig ettől jóval több is kihozható belőle.

Ha inspirálódni szeretnél, ismerj meg velünk néhány tuti jó tippet, amiktől sokkal hangulatosabbá, kihasználhatóbbá válhat a te erkélyed is!

A burkolat adja meg az alapot, szóval érdemes alaposan átgondolni, hogy milyet választunk. A praktikus, könnyen tisztítható hidegburkolat tökéletes választás lehet, ugyanis például a köveket utánzó felület rendkívül jó hangulatot teremt és kiválóan is mutat. De amennyiben ilyen nagymértékű átalakítást nem tervezel, akkor is van megoldás, például a műfű mostanság egyre népszerűbb. A mai műfüvek kifejezetten jól mutatnak, mivel a valódi fű hatását keltik. 

Egy aprócska pad, szék, vagy asztal is hasznosak lehetnek, ugyanis így akár a reggelit is elfogyaszthatod az erkélyeden. Ha kicsi a balkonod, érdemes az összecsukható darabokat előnyben részesíteni, mivel így amennyiben nem szeretnél leülni, akkor is kényelmesen elférsz. A függőhinta szintén jó választás lehet, ugyanis az egy olyan üllőalkalmatosság, amely nemcsak kényelmessé, hanem trendivé is varázsolja az erkélyedet.

Ateraszokat a növények isfelpezsdítik, feldobják. A növényválasztásban törekedhetsz arra, hogy szép látványt nyújtsanak, ebben az esetben egy mutatós virágot ajánlott vásárolni, de akár a hasznosság is lehet a fő döntési szempont, és fűszernövényeket, zöldségeket is beszerezhetsz.

Néhány lámpa, mécsestartó, lampion vagy lámpafüzér is szuper kellékek lehetnek, hiszen a nyári estéken hangulatos légkört teremthetnek.

Tágasabb erkély esetén akár egy kinti grill is beszerezhető, amely sok örömet és finom falatokat biztosíthat számodra.

A függönyválasztásra is lényeges figyelni, hiszen nem mindegy, hogy milyen stílusa van magának az ablaknak, illetve az ajtónak, amin kimész az erkélyre. Amennyiben egy fehér függöny mellett döntesz, ajánlott a Splash függönytisztító használata.

Ha nem rendelkezel nagy kertes házzal, egy erkélynek köszönhetően akkor is olyan lehet, mintha saját kiskerted lenne. Használd ki okosan a tereket és élvezd a lakásod adottságait!

Nézd meg ezt is!

Smink és gyereknevelés

Ma már akár tinédzsernek sem kell lennie egy lánynak, és megjelenik rajta a smink. Nem …