Főoldal / Házi Praktikák ! / Így tarthatod rendezetten a cipőidet!
Girl's spring summer shoes collection. Mock up of different styles and colos shoes. Shopping, sale concept

Így tarthatod rendezetten a cipőidet!

A legtöbben csak lerúgjuk magunkról a cipőnket hazaérve, aminek az lesz a következménye, hogy halomban állnak a bejárati ajtónál, amikor pedig megunjuk, csak bedobáljuk őket a szekrénybe. Azonban ez a cipőknek sem tesz jót és a lakás is rendetlen marad. Cikkünkben megosztjuk azokat a módszereket, amikkel változtathatsz ezen a rossz szokáson.

Ahhoz, hogy hatékonyan rendszerezhesd a cipőidet, először is át kell látnod  a teljes képet. Kezdd azzal, hogy egy helyre hordod az összes cipődet.

A következő lépést senki nem szereti, de sajnos ezt is meg kell tenni. Válogasd ki azokat a cipőket, amiket megtartasz, és azokat, amiket nem. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mikor használtad utoljára, milyen alkalommal tudod még használni, kényelmes-e, szereted-e!

A következő lépésben válassz egy olyan rendszerezési formát, ami tényleg megoldást jelent számodra! Igazodnia kell a cipőkhöz (pl. hány pár cipőd van, mennyire szezonálisak, stb.) és a rendelkezésedre álló helyhez is. Igyekezz olyan rendszert találni, amiben Te a lehető legjobban átlátod a cipőidet.

Rendezd őket stílus, alkalom, és szín szerint!

Ha hajlamos vagy arra, hogy ugyanazt a két pár cipőt használd, és a többiről megfeledkezz, akkor érdemes olyan rendszert választanod, ahol a cipőid szem előtt vannak. Használj nyitott cipőratró polcokat, vagy tartsd őket átlátszó dobozokban! Az is tökéletes választás, ha az ágy alá becsúsztatható dobozban tárolod, így egyetlen mozdulattal látod a teljes kínálatot. A szekrényed aljába is felszerelhetsz néhány polcot, ahol rendezetten elférnek a cipőid.

Ha kevés a helyed, mindig próbálj meg vertikálisan gondolkodni, és terjeszkedj felfelé. A nehezen elérhető felső polcokon, vagy akár a szekrény tetején tárolhatod azokat a cipőket, amiket ritkábban használsz, mint az alkalmi darabok. Illetve váltogathatod szezon szerint, így mindig évszaknak megfelelően cserélődik, hogy mely cipők vannak a könnyen elérhető helyen és melyek fent.

Persze ahogy minden rendszerezési elv, ez is úgy tűnik első ránézésre, hogy túl sok vele a munka, de ha szokássá válik, akkor hidd el, megéri! Ráadásul ha a cipőid rendezettek, akkor ez automatikusan arra ösztönöz, hogy tisztábban és ápoltabban tartsd őket, amivel jóval meghosszabbíthatod cipőid élettartamát.

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …