Főoldal / Ápoltság / Antibakteriális, fungicid, virucid szerek– mik ezek és melyik mire jó?

Antibakteriális, fungicid, virucid szerek– mik ezek és melyik mire jó?

A kézfertőtlenítők használata manapság igazán elterjedt. Azokban a helyzetekben, amikor nincs lehetőségünk kezet mosni, vagy a szokásosnál „erősebb” kézmosásnak érezzük szükségét, kapóra jönnek ezek a praktikus termékek! Kimutatták, hogy akik rendszeresen kézfertőtlenítő szert használtak, lényegesen ritkábban szenvedtek hasmenéstől, láztól, köhögéstől vagy megfázástól. 

De vajon mit tartalmaznak ezek a termékek és miért fontos, hogy egy háztartásban jelen legyenek? Mikor melyik típusra van szükségünk? Figyeljünk a címkékre, és ne féljünk az idegennek tűnő kifejezésektől!

A baktericid termékek, ahogy már a név is sugallja, baktériumölő hatásúak. Mivel a baktériumok folyamatosan körülvesznek minket, akár az utcán, tömegközlekedéskor vagy piszkos tárgyak megérintését követően, így jó, ha van a közelünkben olyan kézfertőtlenítő, mely segít a baktériumok elleni küzdelemben.

A fungicid tulajdonságú szerek nemcsak gátolják a gombák fejlődését, de teljesen el is pusztítják őket.

Ha azt látod egy címkén, hogy a fertőtlenítő virucid, akkor egy olyan vírusölő hatású szerrel van dolgod, amely a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató hatóanyagot tartalmaz. Miért jó ez? Mert így a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat.

Végül pedig essen szó a háztartásokban leggyakoribb fertőtlenítő típusról, az antibakteriális szerekről! Ezek olyan molekulák, amik az előző szerekhez képest némiképp barátságosabbnak mondhatók: nem megölik a baktériumokat, hanem blokkolják a szaporodásukat. Az ilyen fertőtlenítők az erős hatóanyagokból kevesebbet tartalmaznak, de ennek ellenére hatásosan lépnek fel a baktériumok ellen.

A BradoLife termékei tartalmazzák a fent említett összetevőket, így segítenek, hogy mindig tiszta és a baktériummentes legyen a kezed. A folyékony szappan az otthoni háztartásban lehet hasznos, a gél és a törlőkendő pedig az utcán nyújthat gyors fertőtlenítést. Praktikus és hatásos szerek, melyek védelmet nyújtanak a szervezetednek.

Nézd meg ezt is!

Különbségek a hagyományos és a fertőtlenítő folyékony szappanok között

Az egészség és higiénia fontosságának felismerése egyre növekszik a világban, különösen a közegészségügyi veszélyekre való …